top of page
Zoeken

Grove poriën verkleinen. Kan dat eigenlijk wel?
Vergrote poriën worden worden vaak als ontsierend ervaren. De vraag om poriën te verkleinen, is dan ook groot. Maar kan je poriën eigenlijk wel verkleinen? En hoe doe je dat dan? Er bestaan veel producten die beloven poriën te verkleinen. Vaak veroorzaken de producten lichte irritatie en zwelling op de huid waardoor de porie tijdelijk minder opvalt maar in werkelijkheid zal de porie niet verkleinen. Wat kan je dan wel doen om poriën te verkleinen?


Hoe ontstaan grove poriën?


Poriën zijn kleine openingen in onze huid die talg afscheiden. Talg zorgt ervoor dat de huid soepel blijft en beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf. Wanneer teveel talg wordt aangemaakt, kunnen de poriën dit niet allemaal afscheiden en zullen hierdoor verstoppen. De poriën rekken hierdoor een beetje op en zo ontstaan vergrote, grove poriën.Wat kan je doen tegen grove poriën?


Helaas kan je poriën die verwijdt zijn niet meer zo makkelijk klein krijgen. Daarom is voorkomen beter dan genezen. Er zijn een aantal producten en ingrediënten die goed zijn om in je huidverzorging te gebruiken om grove poriën tegen te gaan:  • Reinig je huid dagelijks om vuil en make-up te verwijderen.

  • Gebruik dagelijks een exfoliant om de hoornlaag dun te houden. Hierdoor kan talg makkelijker afvloeien. Dit kan o.a. met producten die salicylzuur en glycolzuur bevatten.

  • Verstevig de huid met retinol (vitamine A-zuur) waardoor de huid minder grof wordt en gladder oogt.

  • Gebruik producten met antioxidanten zoals vitamine C en E. Dit voorkomt dat de talg zwart wordt en er een mee-eter ontstaat.


Daarnaast zijn er een aantal behandelingen die poriën kunnen verkleinen door de huid te verstevigen en grove poriën kunnen voorkomen:


  • Peelings: een peeling kan de talgproductie verminderen en de huid verstevigen en gladder maken. Hierdoor ontstaan minder snel grove poriën en kan je de structuur van de huid weer gladder maken.

  • Microneedling: Door microkanaaltjes in de huid te maken wordt de huid gestimuleerd collageen aan te maken. Hierdoor verstevigd de huid en vallen verwijde poriën minder op.

  • Skinboosters: Door actieve ingrediënten in de huid te brengen d.m.v. microneedling kan de talgproductie verminderen en de huid gladder en steviger worden, waardoor grove poriën minder zichtbaar worden.

  • Laser: Door middel van warmte kan de talgproductie verminderen. Zo ontstaan minder snel verwijde poriën. Door de huid te vernieuwen kan deze strakker en gladder worden waardoor grove poriën minder opvallen.


Welke producten en behandelingen het meest geschikt zijn, verschilt per huid en huidconditie. Heb je last van grove poriën en wil je weten wat je er aan kan (laten) doen? Bij Huidkliniek Bilthoven ben je altijd welkom voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Deze plan je online of telefonisch via 06-285 941 30.


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page