top of page
Laser Ontharing

Klaar  met scheren? Heb je last van storende of ingegroeide haren? Laserontharen biedt de oplossing voor permanente haarverwijdering. 

Laserontharen

Hoe werkt laserontharen?

Laserontharen kan alleen worden toegepast bij donkere haren. Pigment in de haren absorberen de energie van de laser. De haren worden hierdoor heel warm en geven deze hitte af aan het haarzakje. Het haarzakje wordt vernietigd en kan geen nieuwe haren meer laten terug groeien. Grijze, witte, rode en hele dunne haren kunnen niet worden behandeld met deze techniek door het gebrek aan pigment in de haren.

Laserontharen van het gezicht

Donkere haren in het gezicht kunnen erg storend zijn, zeker bij vrouwen. Epileren, waxen en scheren zijn tijdelijke oplossingen en haren zullen na enkele dagen tot weken weer terug komen. Bij laserontharen kunnen donkere haren in het gezicht definitief worden verwijderd. Tijdens deze behandeling is het belangrijk dat haartjes ín de huid aanwezig zijn maar je hoeft niet alle haren te laten staan. De haren mogen voor de behandeling worden geschoren. Na elke behandeling neemt het aantal haren af. Na gemiddeld 8 tot 12 behandelingen is het gezicht onthaart. Deze behandeling kan worden vergoed door de zorgverzekering vanuit het aanvullende pakket. 

 

Laserontharen van het lichaam

Op het lichaam kunnen storende haren voorkomen. Denk hierbij aan haargroei op benen, schaamstreek of rug. Elk lichaamsdeel kan behandeld worden met laserontharen, mits de haren voldoende pigment bevatten. Haren kunnen verwijderd worden vanuit cosmetisch oogpunt maar ook omdat de haren ingroeien of (scheer)irritatie veroorzaken. Gemiddeld zijn 6 tot 8 behandelingen nodig om gebieden op het lichaam te ontharen. 

Het resultaat van laserontharen

Laserontharen verwijderd haren definitief, mits deze donker en dik genoeg zijn. Dunne donsharen en witte, grijze en rossige haren kunnen niet behandeld worden met laserontharen. Na elke behandeling zal een deel van de haren uitvallen en niet terug groeien. Vaak bevinden zich in gebied dat onthaart wordt ook donsharen. Daarom kan een gebied meestal niet 100% haarvrij worden gemaakt. Gemiddeld kunnen we 80% van de haren verwijderen. Onder invloed van hormonen kunnen enkele nieuwe haren groeien in de loop der tijd. Voor de meeste mensen volstaat het om één keer per jaar een 'onderhoudsbehandeling' uit te voeren om deze haren weer te verwijderen. 

Huidtherapeut voert laserbehandeling uit

Veelgestelde vragen

Jouw huid verdient een
professionele behandeling

Ga voor een persoonlijk behandelplan op maat van een ervaren en gediplomeerde huidtherapeut.

Gratis eerste consult!

bottom of page