Laserbehandeling

Laserontharen

Ongewenste haargroei is heel vervelend. Dit kan voorkomen op plekken van het lichaam waar van nature haargroei voorkomt, zoals de oksels en de schaamstreek. Maar je kan ook last hebben van overmatige haargroei, zoals haargroei in het gezicht bij vrouwen of op de rug bij mannen. Er kunnen ook medische redenen zijn om haargroei te verwijderen, wanneer de haargroei bijvoorbeeld ontstekingen veroorzaakt. Wat de reden ook is, gelukkig is het mogelijk de haren permanent te verwijderen d.m.v. laser of IPL. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprekBekijk hier de tarieven voor het behandelen van overbeharing.

Hoe werkt laserontharen?

Laserontharen kan alleen worden toegepast bij donkere haren. Bij laserontharen wordt een apparaat gebruikt die lichtpulsen afgeeft van een bepaalde golflengte. De energie van de lichtpuls wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren waardoor de haren heel warm worden. Deze hitte wordt afgegeven aan de haarzakjes en deze worden daardoor kapot gemaakt. Hierdoor kunnen geen nieuwe haren terug groeien. Helaas kunnen grijze, witte, rode en hele dunne haren niet worden behandeld  met deze techniek door het gebrek aan pigment in de haren. 

Welke gebieden kunnen behandeld worden?

In principe kunnen alle delen van het lichaam en gezicht behandeld worden. Het is van belang dat de haren voldoende pigment bevatten om ze te behandelen met laser. Tijdens het intakegesprek worden je haren beoordeeld en wordt aangegeven of ze geschikt zijn voor laserontharen. Op de pagina overbeharing lees je hier meer over. 

Hoeveel behandeling zijn nodig om permanent te ontharen?

In de regel geldt; hoe donker en hoe dikker de haren, hoe makkelijker ze te behandelen zijn. Maar er spelen meer factoren mee die bepalen hoeveel behandelingen je nodig hebt zoals:

  • Erfelijkheid;

  • Het gebied dat onthaart wordt;

  • Hormonen.

 

Je kan wel van een gemiddeld aantal behandelingen uitgaan:

  • Lichaam    6 tot 8 behandelingen

  • Gezicht     8 tot 12 behandelingen.

 

De tussenpose tussen de behandeling is meestal 4 tot 6 weken. Dit is afhankelijk van het gebied. Tijdens het intakegesprek wordt besproken wat voor jou de beste tussenpose is. 

Gemiddeld kunnen we 80% van de haren verwijderen. Haren die niet weg gaan zijn meestal te licht van kleur of te dun. Een jaarlijks onderhoud kan nodig zijn omdat niet actieve haarfollikels is de loop van tijd actief kunnen worden. Meestal volstaat dan 1 behandeling. 

Voorbereiding en na de behandeling

Bij laserontharen is het van belang dat haren 4 weken voor de behandeling niet worden verwijderd door te epileren, harsen of waxen. De haren mogen wel geschoren worden, maar op de dag van de behandeling vragen wij om in ieder geval kleine stoppeltjes zichtbaar te laten zijn zodat de haargroei goed beoordeeld kan worden voorafgaand aan behandeling. Tijdens de behandeling, mag de huid die behandeld wordt niet zongebruind zijn. 

Na de behandeling kan de huid enkele uren wat roder van kleur zijn. Na ongeveer 2 weken zullen de haren vanzelf uitvallen. De haren mogen ook nu, niet worden geëpileerd of gewaxt. De haren mogen wel worden geschoren. Na de behandeling kan je je dagelijkse bezigheden weer hervatten. Je mag douchen en sporten. Het is wel van belang om voorzichtig te zijn met de zon en de behandelde huid goed te beschermen tegen de zon tot de volgende behandeling.