top of page
verrucae_edited.jpg

Huidoneffenheden

Goedaardige huidoneffenheden kunnen cosmetisch storend zijn. Hoewel ze geen kwaad kunnen wil veel mensen de ontsierende plekjes toch weg hebben. Veel plekjes kunnen we verwijderen d.m.v. coaguleren of curetteren. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Bekijk hier de tarieven voor het behandelen van huidoneffenheden.

Welke huidoneffenheden zijn goedaardig?

Er bestaan veel huidoneffenheden die goedaardig zijn. De meest voorkomende plekjes die relatief makkelijk te verwijderen zijn:

Fibromen

Dit worden ook wel steelwratjes of wild vlees genoemd. Het zijn een soort huidflapjes die vaak met een steeltjes aan huid vast zitten. Vaak zijn ze huidkleurig maar ze kunnen ook bruin van kleur zijn. We zien ze vooral ontstaan in de liezen, hals, oksels en onder de borsten.

Ouderdomswrat

Ouderdomswratten worden ook wel verrucae seborrhoica genoemd. Ze kunnen zich verschillende uiten op de huid. Van licht- tot donkerbruin en van vlak tot bolvormig. Vaak is de structuur van de ouderdomswrat ruw. Ze kunnen enkele millimeters tot enkele centimeters doorsnee zijn. Vaak hebben mensen meerdere ouderdomswratten. 

Dermatosis papulosa nigra

Deze plekjes lijken op ouderdomswratjes maar zijn kleiner, vaak maar 1 tot 3 mm doorsnee. Ze zijn donker van kleur.We zien de plekjes vooral ontstaan bij de donkere huid.

Gerstekorrels

Deze plekjes worden ook wel milia genoemd. Ze zien er uit als kleine witte bultjes en komen vooral in het gezicht voor. Onder de huid hebben verhoornde cellen zicht opgehoopt en zo wordt een gerstekorrel veroorzaakt.

Kersenwratjes

Kersenwratjes zijn bolvormige, kersenrode bultjes die over het hele lichaam kunnen voorkomen met een voorkeur voor de romp. We noemen deze plekjes ook wel angiomen. Bijna iedere volwassene heeft wel 1 of meerdere angiomen. 

Spinnetjes (spider naevus)

Een spider naevus zijn verwijde bloedvaatjes. Centraal is vaak een klein rood bultje aanwezig en erom heen zijn kleine bloedvaatjes zichtbaar ('de pootjes van het spinnetje'). Ze ontstaan vaak in het gezicht, hals en handen maar kunnen overal op het lichaam ontstaan. Spinnetjes kunnen zowel bij kinderen als volwassenen ontstaan. 

Talgklierhyperplasie

Bij deze plekjes groeit een talgklier een klein beetje uit de huid als het ware. Er ontstaat een bultje met een klein deukje in het midden.

Wat kan Huidkliniek Bilthoven betekenen bij huidoneffenheden?

De meeste plekjes zijn snel en makkelijk te verwijderen en kunnen na 1-2 behandelingen zijn verwijderd. 

 

Behandelingen die kunnen worden toegepast bij het verwijderen van huidoneffenheden zijn:

Voorbeelden voor en na behandeling

voor en na foto huidoneffenheden verwijderen
voor en na foto huidoneffenheden verwijderen

press to zoom
voor en na foto huidoneffeheden verwijderen
voor en na foto huidoneffeheden verwijderen

press to zoom
voor en na foto ouderdomswrat verwijderen
voor en na foto ouderdomswrat verwijderen

press to zoom
voor en na foto huidoneffenheden verwijderen
voor en na foto huidoneffenheden verwijderen

press to zoom
1/3
bottom of page