top of page
acne littekens verwijderen bij Huidkliniek Bilthoven

Acnelittekens verwijderen? Lees hier alles wat je moet weten over acnelittekens. Wij zijn gespecialiseerd in het verminderen van acnelittekens.

Acnelittekens

Hoe ontstaan acnelittekens?

Acnelittekens ontstaan als gevolg van acne. In veel gevallen zullen puistjes herstellen zonder huidschade achter te laten. Maar bij grotere puistjes of ontstekingen kan een litteken achterblijven omdat de huid dieper beschadigd is. De ontstekingen geven schade aan het bindweefsel waardoor een deukje in de huid zal ontstaan, ook wel atrofische littekens genoemd. Soms blijft er geen deukje achter maar wel een bruine of rode verkleuring. Ook dit noemen we acnelittekens. 

 

De littekens kunnen ook ontstaan wanneer veel gekrabd is aan acne of wanneer puistjes op een verkeerde manier zijn uitgeknepen. Wanneer je last hebt van acne, vraag dan een huidtherapeut om advies. Door een juiste behandeling van acne, kan je acnelittekens voorkomen. 

Behandelmogelijkheden acnelittekens

Er zijn verschillende behandelingsopties  mogelijk om acnelittekens te verwijderen. Het doel is om de structuur en kleur van de huid te verbeteren en de zichtbaarheid van littekens te verminderen. In de praktijk worden behandeltechnieken om acnelittekens te verminderen ook regelmatig gecombineerd. 

Microneedling met de  Dermapen4

Microneedling is een huidbehandeling waarbij microkanaaltjes in de huid worden gemaakt. Hierdoor wordt de productie van collageen gestimuleerd. De littekens zullen hierdoor minder diep worden en de huidskleur zal egaliseren. Deze behandeling is geschikt om zowel deukjes als huidverkleuringen te behandelen. 

Peeling

Peeling is een zeer effectieve  behandelingsoptie om acnelittekens te verminderen. Bij de behandeling van acnelittekens wordt meestal gebruik gemaakt van een TCA peeling.  De peeling helpt met het vernieuwen van de huid en zal de aanmaak van collageen stimuleren. De zichtbaarheid van de acnelittekens zal verminderen. Ook deze behandeling is geschikt voor zowel deukjes als huidverkleuringen. 

IPL behandeling

IPL therapie is een geschikte behandelingen om rode en bruine acne littekens te verwijderen. Tijdens deze behandeling worden lichtpulsen gericht op de beschadigde huid. Rode en bruine huidverkleuringen kunnen door de warmte van de behandeling verwijderd of verminderd worden. De huid zal er weer rustiger en egaler uit gaan zien

Producten

Bij Huidkliniek Bilthoven werken wij met producten van Dermaceutic en Renophase. Deze producten bevatten hoge, werkzame ingrediënten en zijn allemaal lucht- en lichtdicht verpakt om de kwaliteit van de producten optimaal te houden. Welke producten voor jou geschikt zijn is afhankelijk van je huidconditie en de behandelingen die we gaan toepassen. Zowel voor onze behandelingen als producten geldt dat we altijd een maatwerkplan maken.

 

Om de aanmaak van collageen te kunnen stimuleren is het van belang om te zorgen dat er voldoende vitamine C en vitamine A in de huid aanwezig is. Dit zijn de bouwstenen voor de aanmaak van collageen. Wanneer je acnelittekens laat behandelen zullen producten vaak deze ingrediënten bevatten.  Tijdens een gratis intakegesprek zullen we een duidelijk advies geven welke producten voor jouw huid het meest geschikt zijn.

Renewpeel_Mouse-small.png

Veelgestelde vragen

Jouw huid verdient een
professionele behandeling

Ga voor een persoonlijk behandelplan op maat van een ervaren en gediplomeerde huidtherapeut.

Gratis eerste consult!

bottom of page