Laserbehandeling

Laser & IPL

Met laser en IPL kunnen verschillende huidproblemen worden behandeld, afhankelijk van de golflengte die wordt gebruikt. De huidproblemen die worden behandeld bij Huidkliniek Bilthoven door middel van laser of IPL zijn overbeharing, pigmentvlekjes, rode plekjes en verwijde vaatjes, zoals couperose. Wij werken met de Nordlys, één van de meest krachtige apparaten die er bestaan. Bekijk hier de verschillende tarieven voor een behandeling met laser en IPL, of maak direct een afspraak.

Hoe werken laser en IPL?

De machine geeft lichtpulsen af van een bepaalde golflengte. De golflengte bepaald welk huidprobleem behandeld kan worden. In de huid wordt de energie van de lichtpuls omgezet in warmte en daarmee worden specifieke onderdelen behandeld, zoals pigmentvlekjes, haren of rode plekjes. Hoe de behandeling exact werkt per indicatie lees je hieronder.

Welke huidproblemen kunnen behandeld worden met laser en IPL bij Huidkliniek Bilthoven?

Ongewenste haargroei

IPL en laser zijn de meest effectieve behandelmethoden om ongewenste haren te verwijderen. Tijdens de behandeling absorbeert het pigment van de haren de energie van lichtpuls, wat wordt omgezet in warmte. De warmte beschadigd het haarzakje waardoor deze geen nieuwe haren meer kan aanmaken. Na een aantal behandelingen zal er nauwelijks nog haargroei aanwezig zijn. Gemiddeld zijn 8 tot 10 behandelingen nodig met een tussenpose van 4 tot 6 weken. Deze manier van ontharen kan niet worden toegepast op witte, grijze en rossige haren. 

Pigment

Met IPL kan oppervlakkig, bruin pigment worden behandeld, zoals ouderdomsvlekken. De pigmentcellen absorberen de energie van lichtpuls en wordt omgezet in warmte. Hierdoor verpulvert het pigment en wordt dit door het lichaam afgevoerd. Na de behandeling ontstaat een heel dun korstje, die na enkele dagen verdwijnt. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid pigment. Gemiddeld zijn 1 tot 3 behandelingen nodig om pigment te verwijderen. Sommige soorten pigment kunnen beter behandeld worden door middel van een peelingmicroneedling of een curette. Tijdens het gratis intakegesprek worden de mogelijkheden besproken. 

Verwijde vaatjes en rode plekjes

Bij rode plekjes en vaatjes kan je bijvoorbeeld denken aan:

De rode bloedcellen absorberen de energie van de lichtpuls. De energie wordt omgezet in warmte waardoor het eiwit in het bloedvat gaat stollen en het verwijde vaatje wordt beschadigd en opgeruimd door het lichaam. Na de behandeling kan het vaatje enkele dag wat donkerder kleuren. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie en de ernst van de indicatie. Gemiddeld zijn 2 tot 5 behandelingen nodig om roodheid te verwijderen of verminderen. 

Voorbereiding

Voordat er gestart wordt met een laser behandeling zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Dit kan per indicatie verschillen en wordt besproken tijdens het intakegesprek. Een aantal algemene voorbereiding zijn bij elke laser behandeling van belang:

  • De huid die behandeld gaat worden mag niet zongebruind zijn. Zorg dat de huid 4 weken voor de behandeling geen tot minimale zonblootstelling heeft gehad. 

  • Gebruik geen zelf-bruinende crème tot 2 weken voor de behandeling.

  • Draag geen foundation, poeder of gekleurde dagcrème op de dag van de behandeling.

  • Zorg dat de huid ook na de behandeling 4 tot 6 weken geen tot minimale zonblootstelling krijgt.