Cosmetologist making mesotherapy injection. Microneedle mesotherapy. Treatment woman at be

Microneedling

Met microneedling worden microkanaaltjes in de huid gemaakt die het natuurlijke wondgenezingsproces in gang zetten. Hierdoor kunnen we de aanmaak van collageen stimuleren en we kunnen actieve ingrediënten dieper in de huid brengen. Met microneedling kunnen we o.a. huidveroudering, melasma (zwangerschapsmasker), pigment, een grove huidstructuur en littekens behandelen. Bekijk hier de verschillende tarieven voor een behandeling met microneedling, of boek direct je afspraak.

Hoe werkt microneedling?

Bij Huidkliniek Bilthoven werken we met de I'M Pen. De microneedlingpen bevat 36 miniscule naaldjes die heel snel op en neer gaan. Hierdoor ontstaan honderden microkanaaltjes in de huid en laten we de huid denken dat er huidschade is waardoor de huid het natuurlijke wondgenezingsproces in gang zet. In werkelijkheid is er minimale huidschade en daarom is dit een heel veilige behandeling met weinig risico's. 

Door het in gang zetten van het wondgenezingproces wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd.  Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid. De behandeling met microneedling zorgt ervoor dat de huid steviger, dikker en gladder wordt.

Daarnaast kunnen we microneedling actieve ingrediënten insluizen waardoor de opname van het ingrediënt wordt vergroot met 40 tot 80%. 

Verschillende soorten peelings bij Huidkliniek Bilthoven

Glow facial

Deze behandeling wordt ingezet om:

 • de huid een antioxidant boost te geven

 • de huid een mooie glow te geven

 • collageenaanmaak te verhogen en -afbraak te verminderen

 • rosacea te verminderen

 • pigment te verminderen

Bij deze behandeling wordt 70% vitamine C in de huid ingesluisd. Vitamine C is een sterk antioxidant die de huid beschermt tegen schade die wordt  aangericht door vrije radicalen die o.a. veroorzaakt worden door de zon. Vitamine C stabiliseert pigment en is een belangrijke bouwsteen bij de aanmaak van collageen. Na de behandeling kan de huid zich beter beschermen tegen de zon. De huid zal er gezonder uitzien en krijgt een mooie glow. ​

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. Gemiddeld zijn 2 tot 4 behandelingen nodig. 

 

Mela Lightning

Deze behandeling wordt ingezet om:

 • Pigment door de zon te verminderen/verwijderen

 • Pigment door veroudering te verminderen/verwijderen

 • Pigment door hormonen te verminderen/verwijderen

 • Zwangerschapsmasker / Melasma te verminderen/verwijderen

Bij deze behandeling worden vitamine C en tranexaminezuur in de huid ingesluisd, Tranexaminezuur remt de aanmaak van pigment waardoor we bestaand pigment kunnen verminderen of verwijderen. De huid zal na de behandeling rood zijn. Dit kan 1 tot 2 dagen aanhouden. 

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. Gemiddeld zijn 3 tot 6 behandelingen nodig, 

Pink Peel

Deze behandeling wordt ingezet om:

 • Lijntjes en rimpels te verminderen

 • De huid te hydrateren

 • Een gezonde doorbloeding te stimuleren

Tijdens de behandeling wordt het Kudzu-ingrediënt in huid ingesluisd, ​Het verlies van oestrogenen wordt door dit ingrediënt gecompenseerd, Hierdoor wordt de huid gladder en strakker. Deze behandeling is ook heel geschikt voor de kaaklijn en de hals. Na de behandeling kan de huid 1 tot 2 dagen roodheid vertonen en lichte schilfering door het stimuleren van de celvernieuwing. Gemiddeld zijn 3 tot 6 behandelingen nodig. 

Firm Facial 

Deze behandeling wordt ingezet om:

 • Lijntjes en rimpels te verminderen

 • De huid te verjongen

 • Vergrote poriën te verminderen

 • De huid te hydrateren

 • Littekens te verminderen

Tijdens de Firm Facial wordt gewerkt met een langere naaldlengte en hyaluronzuur. Hyaluronzuur zorgt voor een sterke hydratatie van de huid. Door een langere naaldlengte te gebruiken komen we dieper in de huid waar we aanmaak van collageen goed kunnen stimuleren. Bij deze behandeling zie je een behoorlijke toename van het collageen. Dit is belangrijk om rimpels en lijntjes te verminderen maar ook bij het verminderen van (acne)littekens. ​

 

Firm Facial Advanced 

Deze behandeling wordt bij dezelfde huidproblemen ingezet als de Firm Facial maar bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een combinatie met de TCA Cosmo Peel en het insluizen van retinol. Deze behandeling is sterker en zal bij verder gevorderde huidveroudering of acnelittekens worden ingezet. Na de behandeling zal de huid ongeveer een week schilferen door het vernieuwen van de huid. Rimpels of littekens zullen verminderen na deze behandeling door een toename van de collageenaanmaak. 

Voorbereiding

Om een microneedliongbehandeling optimaal en veilig uit te kunnen voeren moet de huid worden voorbereid met thuisproducten van Dermaceutic. Dermaceutic is een cosmeceutical. De producten bevatten hoge percentages van werkzame ingrediënten. Wanneer de huid is voorbereid met thuisproducten is de huid beter toelaatbaar voor ingrediënten. Daarnaast zal de huid sneller en beter herstellen na een behandeling in de kliniek. Welke producten geschikt zijn wordt besproken tijdens het gratis intakegesprek. Dit is afhankelijk van de huidconditie en de behandeling die daarop volgt. 

Voorbeelden voor en na microneedling

voor en na foto algehele huidverbetering
voor en na foto algehele huidverbetering

press to zoom
voor en na foto pigment
voor en na foto pigment

press to zoom
voor en na foto rosacea
voor en na foto rosacea

press to zoom
voor en na foto algehele huidverbetering
voor en na foto algehele huidverbetering

press to zoom
1/4