Botox injecties

Skinboosters

Bij skinboosters wordt hyaluronzuur samen met andere actieve ingrediënten in de huid gebracht. Na een behandeling zal de huid beter gehydrateerd zijn. De huid ziet er gladder en voller uit. Skinboosters worden gebruikt om de huid te verjongen, littekens te verminderen, pigment te verminderen en voor algehele huidverbetering. Bekijk hier de verschillende tarieven voor een behandeling door middel van een skinbooster, of plan gelijk een afspraak.

Hoe werken skinboosters?

Bij een skinbooster wordt een cocktail van hyaluronzuur en andere actieve ingrediënten in de huid gebracht door middel van microneedling. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die in staat is grote hoeveelheden vocht aan zich te binden. Door extra hyaluronzuur in de huid te brengen kunnen we de huid sterk hydrateren. Hoe de cocktail van ingrediënten wordt samengesteld is afhankelijk van het huidprobleem wat we gaan behandelen. Zo kunnen we heel goed de huid verjongen en pigment of littekens verminderen. Door middel van microneedling worden de actieve ingrediënten in de huid gebracht. Deze worden hierdoor 40 tot 80% beter opgenomen. Na de behandeling zal de huid 1 tot 2 dagen rood zijn. Al vrij snel na de behandeling gaat de huid er voller en gezonder uit zien.

Welke actieve ingredienten worden gebruikt bij een skinbooster?

Zoals hierboven al is beschreven wordt bij een skinbooster altijd hyaluronzuur gebruikt om de huid beter te hydrateren. Daarnaast worden tijdens dezelfde behandeling ook andere actieve ingrediënten toegevoegd om de behandeling te optimaliseren. Welke ingrediënten dit zijn is afhankelijk van iemand zijn huidconditie en het doel wat we willen bereiken. Veel gebruikte ingrediënten zijn:

  • Vitamine C. Dit is een antioxidant die o.a. zonschade kan beperken. Maar vitamine C kan meer dan dat alleen. Het is een onmisbaar ingrediënt voor de aanmaak van collageen. Collageen is een eiwit die de huid stevig houd en rimpels voorkomt en verminderd. Daarnaast kan het pigment en acne verminderen. Ook bij rosacea kan vitamine C klachten verminderen.   

  • Glutathion. Ook dit ingrediënt is een sterk antioxidant en kan daardoor zonschade beperken. Glutathion is in staat om bestaand pigment te verminderen. Daarom is dit ingrediënt uitermate geschikt bij behandeling van pigment. 

  • Glycolzuur. Dit is een exfoliant. Dat betekent dat het de huid helpt vernieuwen. De dode huidcellen van de bovenste laag zullen sneller vervangen worden. Hierdoor zal de huid er frisser en gezonder uit zien. Glycolzuur is in staat pigment, acne en huidveroudering te verminderen. 

  • SPN-5. Dit ingrediënt werkt als een groeifactor, hoewel dit het niet is. Het gaat om preparaten uit de zalmforel en zorgt voor sterke regeneratie (herstel) van de huid. Dit heeft een positieve werking op o.a. littekens, acnelittekens en rimpels en lijntjes. 

Voorbereiding

Om een behandeling met skinboosters optimaal en veilig uit te kunnen voeren moet de huid worden voorbereid met thuisproducten van Dermaceutic. Dermaceutic is een cosmeceutical. De producten bevatten hoge percentages van werkzame ingrediënten. Wanneer de huid is voorbereid met thuisproducten is de huid beter toelaatbaar voor de skinbooster. Daarnaast zal de huid sneller en beter herstellen na een behandeling in de kliniek. Welke producten geschikt zijn wordt besproken tijdens het gratis intakegesprek. Dit is afhankelijk van de huidconditie en de behandeling die daarop volgt.