top of page
vrouw

Rimpels en lijntjes  horen bij het ouder worden. Stoor jij je aan rimpels of lijntjes in je gezicht? Met de juiste behandelingen kun je rimpels en lijntjes weer verminderen. 

Rimpels

Hoe ontstaan rimpels en lijntjes?

Vanaf je 25ste levensjaar begint de huid met verouderen. Collageen en elastine zijn belangrijke eiwitten die de huid stevig en glad houden. Vanaf je 25ste vermindert de aanmaak van collageen en elastine en wordt de afbraak hiervan juist verhoogd. De huid wordt dunner, minder stevig er kunnen rimpels en fijne lijntjes ontstaan. Het proces van huidveroudering kunnen we niet stoppen maar we kunnen het wel vertragen en een deel van de veroudering herstellen. 

Rimpels worden door verschillende factoren veroorzaakt. Het gaat dan om intrinsieke factoren en excentrieke factoren. Intrinsieke factoren kunnen we zelf niet beïnvloeden maar we hebben wel invloed op de excentrieke factoren. 


Factoren die huidveroudering veroorzaken waar we geen invloed op hebben zijn:

  • Genetische aanleg

  • Verandering in hormonen

 

Factoren die huidveroudering veroorzaken waar we wél invloed op hebben zijn:

  • UV-straling, oftwel zonbloostelling en zonnebank

  • Stress

  • Roken

  • Overmatig alcoholgebruik

  • Bepaalde voedingsstoffen


Zonblootstelling is de allergrootste boosdoener om rimpels te veroorzaken. UV straling zorgt voor een sterke afbraak van collageen en elastine. UV-straling is in alle seizoenen aanwezig (ook als de zon niet schijnt). Daarom is een dagelijks bescherming tegen de zon essentieel om het proces van huidveroudering te vertragen. 

Behandelmogelijkheden tegen rimpels

We kunnen het huidverouderingsproces niet stoppen. Maar we kunnen tekenen van veroudering , zoals rimpels, wel verminderen en soms zelfs herstellen. Daarnaast is het vertragen van het huidverouderingsproces een belangrijk punt. Door (meer) schade in de huid te voorkomen wordt het huidverouderingsproces vertraagt en zal de huid minder snel oud worden. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Bij Huidkliniek Bilthoven passen we de onderstaande behandelingen toe om rimpels te verminderen. Welke behandeling het meest geschikt is verschilt per huid en per seizoen. 

Microneedling met de  Dermapen4

Microneedling is een huidbehandeling waarbij microkanaaltjes in de huid worden gemaakt. Daarmee kunnen we de productie van collageen stimuleren. Hierdoor worden rimpels minder diep, kunnen fijne lijntjes verdwijnen en kan je het verouderingsproces remmen. 

Skinbooster

Bij een skinbooster wordt gebruikt gemaakt van microneedling. Tijdens deze behandeling worden actieve ingrediënten van hoge doseringen in de huid gebracht via de microkanaaltjes. Deze ingrediënten worden tot wel 80% beter opgenomen in de huid en kunnen daarmee rimpels verminderen en zorgen dat de huid beter is gehydrateerd en beschermt tegen triggers op het gebied van huidveroudering. 

Medische peeling

Peeling is een zeer effectieve  behandelingsoptie om rimpels te verminderen.  De peeling helpt met het vernieuwen van de huid en zal de aanmaak van collageen stimuleren. Er bestaan veel verschillende soorten peelings. Bij rimpels wordt veelal gebruik gemaakt van een TCA peeling maar er zijn ook andere, geschikte peelings beschikbaar. Welke peeling het meest geschikt is wordt besproken tijdens het intakegesprek. 

Producten

Bij Huidkliniek Bilthoven werken wij met producten van Dermaceutic en Renophase. Deze producten bevatten hoge, werkzame ingrediënten en zijn allemaal lucht- en lichtdicht verpakt om de kwaliteit van de producten optimaal te houden. Welke producten voor jou geschikt zijn is afhankelijk van je huidconditie en de behandelingen die we gaan toepassen. Zowel voor onze behandelingen als producten geldt dat we altijd een maatwerkplan maken.

 

Om de aanmaak van collageen te kunnen stimuleren is het van belang om te zorgen dat er voldoende vitamine C en vitamine A in de huid aanwezig is. Dit zijn de bouwstenen voor de aanmaak van collageen. Wanneer je rimpels laat behandelen zullen producten o.a. deze ingrediënten bevatten.  Tijdens een gratis intakegesprek zullen we een duidelijk advies geven welke producten voor jouw huid het meest geschikt zijn.

Active retinol Dermaceutic

Voor en na foto's behandeling rimpels

Veelgestelde vragen

Jouw huid verdient een
professionele behandeling

Ga voor een persoonlijk behandelplan op maat van een ervaren en gediplomeerde huidtherapeut.

Gratis eerste consult!

bottom of page