top of page
Acnebehandeling bij Huidkliniek Bilthoven

Een acnebehandeling helpt bij het verminderen van puistjes, mee-eters en talgophopingen. Niet alleen in de puberteit maar ook op volwassenen leeftijd kan een acnebehandeling helpen. 

Acnebehandeling

Wat is een acnebehandeling?

Tijdens een acnebehandeling wordt de huid gereinigd en worden puistjes, mee-eters, gerstekorrels en andere onzuiverheden verwijderd door middel van een dieptereiniging. Hierbij worden de onzuiverheden handmatig geledigd. Dit gebeurt op een efficiënte en hygiënische manier, zodat de huid sneller hersteld. Het ontstaan op littekens of restplekjes na acne is hierdoor kleiner. Na de dieptereiniging wordt een peeling toegepast. Deze helpt mee de huid te vernieuwen en het talg te reduceren om de vorming van nieuw acne tegen te gaan. In sommige gevallen combineren we de behandeling ook met microneedling voor een optimaal resultaat. Acnehandelingen worden vaak uitgevoerd in het gezicht, maar het kan op andere lichaamsdelen worden toegepast, zoals de rug of de borst. 

Wanneer  een acnebehandeling?

In de puberteit komen de meeste mensen voor het eerst in aanraking met puistjes of mee-eters. Vanaf dat moment kan een acnebehandeling worden uitgevoerd. Uiteraard houden wij met onze behandelingen rekening met de leeftijd van de cliënt. Maar acne komt niet alleen in de puberteit voor. Ook op volwassen leeftijd komt acne veel voor. Puistjes, talgophopingen en ontstekingen vormen zicht dan vooral rondom de mond, kaaklijn en hals. Een acnebehandeling kan dan heel effectief zijn om acne te verminderen. 

Veelgestelde vragen

  • Couperose en verwijde vaatjes
  • Ontharen lichaam vrouwen
  • Pigmentvlekken
  • Ontharen gezicht
  • Ontharen lichaam mannen
  • XL Hair behandeling haaruitval
  • Littekens
  • Huidoneffenheden verwijderen
  • Skinbooster / Mesotherapie
  • Acne behandeling
  • Peeling
  • Microneedling
  • Hoeveel behandelingen heb je nodig?
    Het aantal behandelingen dat je nodig hebt verschilt per indicatie. Tijdens het intakegesprek wordt het aantal behandelingen dat we verwachten besproken. Gemiddeld kan je van het volgend aantal behandelingen uitgaan: Laserontharen 6 tot 12 behandelingen Pigmentvlekken 1 tot 2 behandelingen Couperose 1 tot 3 behandelingen Verwijde vaatjes 1 tot 2 behandelingen
  • Hoe bereid je de huid voor op een IPL behandeling?
    Voordat gestart wordt met een IPL behandeling zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Dit kan per indicatie verschillen en wordt besproken tijdens het intakegesprek. Een aantal algemene voorbereidingen zijn bij elke IPL behandeling van belang: De huid die behandeld gaat worden mag niet zongebruind zijn. Zorg dat de huid 4 weken voor de behandeling geen tot minimale zonblootstelling heeft gehad. Gebruik tot 2 weken voor de behandeling geen zelf-bruinende crème. Draag bij voorkeur geen foundation, poeder of gekleurde dagcrème op de dag van behandeling. Zorg dat de huid na de behandeling 4 tot 6 weken geen tot minimale zonblootstelling krijgt.
  • Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?
    De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van de laser die we gebruiken en het huidprobleem dat we behandelen. Meestal zitten er 4 tot 6 weken tussen de behandelingen.
  • Wat is het verschil tussen laser en IPL?
    Het belangrijkste verschil tussen laser en IPL is dat laser werkt op één golflengte en IPL een breed spectrum aan golflengtes heeft. De golflengte werkt op een specifiek doel in de huid, bijvoorbeeld haren, vaatjes of pigment. In een IPL apparaat zit een filter om op de juiste golflengte te behandelen terwijl je bij een laser direct op de juiste golflengte behandelt, mits je de geschikte laser hebt. Helaas bestaan er veel IPL apparaten waar een slechte filter in zit en waardoor je niet sterk genoeg kan behandelen om bijvoorbeeld haren of pigment te verwijderen. Laser is niet perse beter dan IPL maar bij een laser weet je als leek zijnde sneller dat je goed zit. Gelukkig bestaat er ook heel goede IPL apparatuur en kan je dezelfde, of soms mooiere resultaten behalen met IPL. Bij Huidkliniek Bilthoven werken wij met Candela Nordlys. Met dit platform kunnen zowel IPL behandelingen als laserbehandelingen worden uitgevoerd. Het is één van de beste apparaten die er op de markt is om meerdere huidproblemen te behandelen.
  • Hoe ziet de huid er uit na de behandeling?
    Hoe de huid eruit ziet, verschillend per huidprobleem wat we behandelen. Pigment De behandelde huid zal direct na de behandeling rood zijn door de warmte. Vervolgens zal het pigment tijdelijk donkerder kleuren. Dit is een gewenste reactie. Meestal is de huid na ongeveer een week weer hersteld. Couperose De behandelde huid zal direct na de behandeling rood zijn door de warmte. Meestal is de ergste roodheid binnen enkele uren weer hersteld. Na de behandeling kan de huid 3 tot 5 dagen licht gezwollen zijn. Ontharen De huid zal direct na de behandeling rood zijn door de warmte. Soms ontstaan er kleine bultjes door vocht wat rondom het haarzakje ontstaat. Meestal is de huid binnen enkele uren weer hersteld.
  • Wat kost een laserbehandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    In sommige gevallen wordt een laserbehandeling vergoed vanuit het aanvullende pakket. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor alle laserbehandelingen »
  • Wat kan je verwachten tijdens de behandeling?
    De behandeling kan wat gevoelig zijn doordat de IPL warmte produceert in de huid. Dit wordt vaak ervaren als een kleine warme prikjes. De huid kan na de behandeling wat branderig aanvoelen en wat roder zijn voor enkele uren. Direct na de behandeling wordt de huid indien nodig, gekoeld en wordt een crème aangebracht om de huid te herstellen en te beschermen tegen UV-straling.
  • Hoeveel behandelingen heb ik nodig om littekens te verbeteren?
    Het aantal behandeling is afhankelijk van het soort litteken, de locatie van het litteken en hoe oud het litteken is. Gemiddeld zijn 6 behandelingen nodig om een litteken maximaal te verbeteren.
  • Wat kost een behandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    Een behandeling om littekens te verbeteren wordt meestal niet vergoed omdat de behandeling vaak vanwege cosmetische redenen wordt uitgevoerd. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. De prijs is afhankelijk van het het formaat van het litteken. Vanaf €75 is het mogelijk om littekens te laten behandelen.
  • Kan je littekens verwijderen?
    Nee, littekens kan je niet verwijderen. Na een huidbeschadiging heeft het lichaam bindweefsel aangemaakt om de huid zo snel mogelijk te helen. Dit bindweefsel kan je niet verwijderen en zal zichtbaar blijven. We kunnen littekens wel verfraaien. Hierdoor valt een litteken minder op.
  • Wanneer kan ik het beste beginnen met het behandelen van littekens?
    Een litteken heeft 1 á 1,5 jaar nodig om zich volledig te vormen. In deze periode hebben we nog de meeste invloed op het herstel en het uiteindelijke resultaat. Bij voorkeur behandelen we dus zo snel mogelijk. Het is wel belangrijk dat de huid is goed hersteld van de verwonding. Meestal kunnen we ongeveer 6 weken na herstel van een wond beginnen met behandelingen.
  • Welke behandeling passen jullie toe bij mijn huidoneffenheden?
    Welke behandeling het meest geschikt is, verschilt per plekje maar ook per persoon. In veel gevallen werken we op deze manier: IPL: Spider naevus Angiomen Coaguleren: Fibromen Talgklierhyperplasie Curetteren: Ouderdomswratjes Dieptereiniging: Gerstekorrels
  • Kunnen jullie onderscheid maken tussen goed- en kwaadaardig?
    De plekjes worden beoordeeld door de HBO-geschoolde huidtherapeut. Naast deze opleiding volgt de huidtherapeut regelmatig nascholingen over huidafwijkingen, om de kennis up-to-date te houden. Wij kunnen een goede inschatting maken of een plekje goedaardig is. Bij twijfel sturen wij altijd door naar de huisarts. Natuurlijk sta je ook altijd vrij om een plekje vooraf zelf te laten checken door je huisarts.
  • Wat kost een behandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    Een behandeling om goedaardige huidoneffenheden te verwijderen wordt meestal niet vergoed door de zorgverzekering omdat dit vanwege cosmetische redenen wordt gedaan. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor een behandeling huidoneffenheden verwijderen »
  • Welke huidreactie kan ik verwachten?
    De huidreactie is afhankelijk van de behandeling: Coaguleren Er ontstaat een klein korstje. Deze valt meestal na een week van de huid af, waarna de huid nog even wat rood kan blijven. Curetteren Er ontstaat een schaafwondje. Deze wordt na de behandeling afgeplakt met een pleister. De huid is meestal na 1 a 2 weken hersteld. Soms is er tijdelijk een huidverkleuring zichtbaar. IPL Direct na de behandeling zal de omliggende huid rood zijn en licht gezwollen. De dag erna is er vaak niets meer zichtbaar. Soms wordt het plekje tijdelijk donker van kleur door gestold bloed. Dit hersteld meestal met enkele dagen weer. Dieptereiniging De huid kan enkele dagen wat rood zijn op de plek waar behandeld is.
  • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
    Bij het verwijderen van goedaardige huidoneffenheden volstaat meestal 1 behandeling. In sommige gevallen is een tweede behandeling nodig. Tijdens het intakegesprek wordt dit besproken.
  • Wat kost een behandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    Een behandeling voor grove poriën kan vergoed worden door de zorgverzekering wanneer ook acne aanwezig is. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor een behandeling tegen grove poriën »
  • Hoe kan je grove poriën weg krijgen?
    In principe kan je grove poriën niet meer weg krijgen. Wanneer een porie wand verwijd is door een verstopping kan je deze niet meer terug brengen in zijn oude staat. Er bestaan wel verschillende behandelmogelijkheden en producten om grove poriën minder op te laten vallen. Hierbij kan je denken aan een behandeling met peeling of microneedling.
  • Kan je grove poriën voorkomen?
    Grove poriën kan je deels voorkomen. Door de juiste huidverzorging te gebruiken en triggers te vermijden kan je grove poriën voorkomen. Maar, je hebt hier zelf niet volledig invloed omdat je talgproductie wordt aangestuurd door hormonen en deze kunnen we niet of minimaal beïnvloeden.
  • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
    Het aantal behandelingen is afhankelijk van de conditie van je huid en de hoeveelheid en omvang van de grove poriën. Ook is het aantal behandelingen afhankelijk van de behandeling die wordt ingezet en in welke mate je bereid bent thuis aan de slag te gaan met de juiste huidverzorging. Je kan uitgaan van een gemiddeld aantal behandelingen van 3 tot 8 keer. Tijdens het intakegesprek wordt hier een betere schatting in gemaakt.
  • Is een behandeling bij rosacea pijnlijk?
    Hoe gevoelig de behandeling is, is afhankelijk welke behandeling wordt toegepast. Dit kan verschillen van helemaal niet pijnlijk tot gevoelig.
  • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
    Het aantal behandeling is erg afhankelijk van de ernst van de rosacea. Wanneer enkel couperose en roodheden aanwezig zijn, volstaan meestal 1 tot 3 behandelingen. Wanneer de huidbarrière uit balans is en ook ontstekingen aanwezig zijn, zijn vaak meer behandelingen nodig. Gemiddeld kan je uitgaan van 4 tot 8 behandelingen. Tijdens het gratis intakegesprek kunnen we een betere inschatting geven hoeveel behandelingen we verwachten dat je nodig gaat hebben.
  • Wat kost een behandeling rosacea en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    Een behandeling voor rosacea kan vergoed worden vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor een behandeling rosacea »
  • Waardoor kan rosacea getriggerd worden?
    Rosacea kent een aantal bekende triggers. Maar, wat voor de één een trigger is, is dit bij de ander weer niet. Dat maakt rosacea zo lastig. Een aantal veelvoorkomende triggers zijn: Temperatuurwisselingen Zon Sommige make-up en huidverzorgingsproducten Alcohol Warme dranken Voedingsmiddelen met veel histamine (zoals tomaat, avocado en pecannoten)
  • Kan rosacea vanzelf verdwijnen?
    Helaas verdwijnt rosacea niet. Het is een chronische huidaandoening, wat betekent dat het altijd aanwezig zal zijn. Dit kan wel met ups en downs gaan. Met goede huidverzorging, behandelingen en het vermijden van enkele triggers kan je rosacea goed onder controle krijgen en houden waardoor de symptomen op de achtergrond gaan treden.
  • Hoe ziet mijn huid er uit na een behandeling pigment verwijderen?
    De huidreactie is afhankelijk van het soort pigment dat behandeld wordt en welke behandeling wordt toegepast. Vaak kleurt het pigment enkele dagen donkerder. Wanneer een peeling of microneedling wordt toegepast kan de huid ook enkele dagen schilferen of rood kleuren. Tijdens het intakegesprek wordt de beste behandelmethode en de huidreactie besproken.
  • Is een behandeling pigment verwijderen pijnlijk?
    Het verwijderen van pigment kan als gevoelig worden ervaren, maar de meeste mensen omschrijven de behandeling als 'goed te doen'.
  • Hoeveel behandelingen heb ik nodig om pigmentvlekken te verwijderen?
    Het aantal behandelingen is afhankelijk van het soort pigment, de ernst en de behandelmethode. Hieronder lees je het gemiddelde per indicatie. Tijdens een intakegesprek kunnen we een betere schatting maken van het aantal behandelingen. Ouderdomsvlekken: 1-3 behandelingen Zwangerschapsmasker: 3-6 behandelingen PIH: 3-6 behandelingen
  • Waar moet ik rekening mee houden?
    De huid die we gaan behandelen met IPL mag niet zongebruind zijn. Zorg dus dat je 4 weken voor de behandeling minimale zonblootstelling hebt gehad. Ook na de behandeling moet je de zon minimaal 4 weken vermijden. Gebruik een zonbescherming met een hoge spf en probeer direct zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Houd rekening met een hersteltijd van enkele dagen.
  • Wat kost een behandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    Een behandeling om pigment te verwijderen wordt in sommige gevallen vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Deze behandeling valt niet onder camouflagetherapie. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor het verwijderen van pigment »
  • Wat kost een microneedling behandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar?
    In sommige gevallen wordt een microneedling vergoed vanuit het aanvullende pakket. Dit is afhankelijk van de indicatie. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor microneedling behandelingen »
  • Is een behandeling microneedling pijnlijk?
    Tijdens de behandeling ervaar je niet dat er behandeld wordt met naaldjes. Je merkt een schurend gevoel op. Plekken zoals de jukbeenderen, kaaklijn en voorhoofd kunnen wat gevoeliger zijn. Doorgaans vinden cliënten de behandeling prima te verdragen.
  • Hoeveel behandeling microneedling zijn er nodig?
    Het aantal behandeling is onder andere afhankelijk van het huidprobleem dat we behandelen, de conditie van de huid en het doel dat we willen behalen. Gemiddeld worden 3 tot 6 behandeling toegepast. De tijd tussen de behandeling is 4 tot 6 weken.
  • Wat kan je verwachten tijdens de behandeling?
    Tijdens de behandeling wordt het gezicht gereinigd en voorbereid op de behandeling microneedling. Er wordt een vloeistof aangebracht op de huid welke verschillende actieve ingrediënten kan bevatten. Deze 'cocktail' aan ingrediënten wordt elke behandeling op maat gemaakt zodat dit volledig aansluit op de behoeften van jouw huid. Vervolgens wordt de gehele huid behandeld met de Dermapen 4. Dit duurt ongeveer 10 minuten. Je ervaart een schurend gevoel op de huid. De huid zal nadien warm aanvoelen en wordt gekoeld en gekalmeerd met een masker.
  • Wat mag je wel en niet doen na een behandeling met microneedling?
    Na de behandeling is de huid toelaatbaarder door de microkanaaltjes die zijn gemaakt. Daarom mag je de eerste 24 uur geen foundation of poeder gebruiken. Deze tijd geldt ook voor sommige huidverzorgingsproducten. Na de behandeling bespreekt de huidtherapeut welke producten je wel en niet mag gebruiken. Zonblootstelling mag met mate. Je huid wordt niet dunner door de behandeling maar door kleine schadekolommen wordt je huid wel gevoeliger voor de zon. Hoeveel gevoeliger is afhankelijk van de behandeling. Tijdens het intakegesprek en tijdens de behandeling wordt door de huidtherapeut besproken hoe je het beste met zonblootstelling om kan gaan. Na de behandeling mag je je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Douchen en sporten is geen probleem. Na 24 uur mag je weer make-up gebruiken om eventuele roodheid te camoufleren.
  • Hoe ziet de huid er uit na de behandeling?
    Direct na de behandeling zal de huid rood zijn. De meeste roodheid zal dezelfde dag nog herstellen. De huid kan 2 tot 3 dagen iets roder blijven en wat gevoeliger aanvoelen. Doorgaans kan je gewoon je dagelijks bezigheden oppakken na de behandeling.
  • Is een gevoelige huid geschikt om te laseren?
    Ja, juist bij een gevoelige huid is laserontharen heel geschikt. Bij andere ontharingstechnieken wordt de huid vaak geïrriteerd omdat de haren weer terug groeien. Hierdoor kunnen bultjes, ontstekingen en ingegroeide haren ontstaan. Met een laserbehandeling wordt de huid veel minder belast en zullen de haren uiteindelijk niet meer terug groeien. Hierdoor worden ingegroeide haren en irritatie, door bijvoorbeeld scheren of harsen voorkomen.
  • Wat kan je verwachten tijdens en na de behandeling?
    Voordat gestart wordt met de behandeling worden de haren beoordeeld, zodat de laser optimaal kan worden ingesteld. Indien de haren te lang zijn worden deze korter geschoren. Het gehele gebied wordt behandeld met de laser. De meeste mensen ervaren dit als kleine, warme prikjes. Na de behandeling wordt de huid gekoeld. De huid kan enkele uren rood zijn en soms zijn kleine bultjes zichtbaar als gevolg van vocht wat rondom het haarzakje ontstaat. Meestal is de huid binnen enkele uren tot maximaal 48 uur, weer hersteld. De haren die behandeld zijn, zullen nog aanwezig zijn in de huid. Na ongeveer 2 weken gaan de haren vanzelf uitvallen. De haren mogen ook nu, niet worden geëpileerd of gewaxt. Ze mogen wel worden geschoren. Na de behandeling kan je je dagelijkse bezigheden weer hervatten. Je mag douchen en sporten. Het is wel van belang om voorzichtig te zijn met de zon en de behandelde huid goed te beschermen tegen de zon tot de volgende behandeling.
  • Is een gevoelige huid geschikt om te laseren?
    Ja, juist bij een gevoelige huid is laserontharen heel geschikt. Bij andere ontharingstechnieken wordt de huid vaak geïrriteerd omdat de haren weer terug groeien. Hierdoor kunnen bultjes, ontstekingen en ingegroeide haren ontstaan. Met een laserbehandeling wordt de huid veel minder belast en zullen de haren uiteindelijk niet meer terug groeien. Hierdoor worden ingegroeide haren en irritatie, door bijvoorbeeld scheren of harsen voorkomen.
  • Hoe bereid je je voor op een behandeling laserontharen?
    Om te ontharen door middel van laser is de haar in de huid nodig. Daarom is het van belang dat haren 4 weken voor de behandeling niet worden verwijderd door middel van epileren, harsen of waxen. De haren mogen wel kort worden geschoren met een scheermesje of een scheerapparaat. Het is wenselijk dat op dag van de behandeling een klein stoppeltje zichtbaar is. Zo kan de kleur en de dikte van de haren worden ingeschat en kunnen we zo optimaal mogelijk behandelen. Tijdens de behandeling, mag de huid die behandeld wordt niet zongebruind zijn. Zorg dat de huid 4 tot 6 weken voor de behandeling geen tot minimale zonblootstelling heeft gehad. Zo worden risico's geminimaliseerd.
  • Welke gebieden kunnen behandeld worden met laserontharen?
    In principe kunnen alle delen van het lichaam en gezicht behandeld worden. Van bovenlip tot schaamstreek, van benen tot rug. Zolang de haren voldoende pigment bevatten, maakt de locatie op het lichaam niet uit. Tijdens het intakegesprek worden je haren beoordeeld en wordt aangegeven of ze geschikt zijn voor laserontharen.
  • Is een laserbehandeling pijnlijk?
    Tijdens de behandeling voel je kleine, warme 'prikjes' door het opwarmen van de haren. Zodra de behandeling klaar is, is dit gevoel weer weg. Sommige gebieden zijn gevoeliger dan andere gebieden. Wanneer veel en dik haar aanwezig is, ontstaat meer warmte in de huid waardoor de behandeling wat onaangenaam kan zijn. Na elke behandeling worden de haren minder en wordt de behandeling minder pijnlijk. De meeste mensen ervaren de behandeling als onaangenaam, maar niet als pijnlijk.
  • Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?
    Bij laserontharen wordt een tussenpose aangehouden van 4 tot 6 weken in de meeste gevallen. Dit heeft te maken met de haargroeicyclus. Wat de beste interval is, wordt besproken tijdens het intakegesprek.
  • Wat kost een laserbehandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    Laserontharen in het gezicht bij vrouwen kan vergoed worden door de zorgverzekering vanuit het aanvullende pakket. In uitzonderlijke gevallen worden andere gebieden vergoed wanneer daar een medische noodzaak voor is. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor alle laserbehandelingen »
  • Hoeveel behandelingen zijn nodig om permanent te ontharen?
    In de regel geldt; hoe donker en hoe dikker de haren, hoe makkelijker ze te behandelen zijn. Maar er spelen meer factoren mee die bepalen hoeveel behandelingen je nodig hebt zoals: Erfelijkheid; Het gebied dat onthaart wordt; Hormonen. Je kan wel van een gemiddeld aantal behandelingen uitgaan. Lichaam 6 tot 8 behandelingen Gezicht 8 tot 12 behandelingen. ​ Gemiddeld kunnen we 80% van de haren verwijderen. Haren die niet weg gaan zijn meestal te licht van kleur of te dun. Een jaarlijks onderhoud kan nodig zijn omdat niet actieve haarfollikels is de loop van tijd actief kunnen worden. Meestal volstaat dan 1 behandeling.
  • Hoe werkt laserontharen?
    Laserontharen kan alleen worden toegepast bij donkere haren. Pigment in de haren absorberen de energie van de laser. De haren worden hierdoor heel warm en geven deze hitte af aan het haarzakje. Het haarzakje wordt vernietigd en kan geen nieuwe haren meer laten terug groeien. Grijze, witte, rode en hele dunne haren kunnen niet worden behandeld met deze techniek door het gebrek aan pigment in de haren.
  • Hoe bereid je je voor op een behandeling laserontharen?
    Om te ontharen door middel van laser is de haar in de huid nodig. Daarom is het van belang dat haren 4 weken voor de behandeling niet worden verwijderd door middel van epileren, harsen of waxen. De haren mogen wel kort worden geschoren met een scheermesje of een scheerapparaat. Het is wenselijk dat op dag van de behandeling een klein stoppeltje zichtbaar is. Zo kan de kleur en de dikte van de haren worden ingeschat en kunnen we zo optimaal mogelijk behandelen. Tijdens de behandeling, mag de huid die behandeld wordt niet zongebruind zijn. Zorg dat de huid 4 tot 6 weken voor de behandeling geen tot minimale zonblootstelling heeft gehad. Zo worden risico's geminimaliseerd.
  • Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?
    Bij laserontharen wordt een tussenpose aangehouden van 4 tot 6 weken in de meeste gevallen. Dit heeft te maken met de haargroeicyclus. Wat de beste interval is, wordt besproken tijdens het intakegesprek.
  • Wat kost een laserbehandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    Laserontharen in het gezicht bij vrouwen kan vergoed worden door de zorgverzekering vanuit het aanvullende pakket. In uitzonderlijke gevallen worden andere gebieden vergoed wanneer daar een medische noodzaak voor is. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor alle laserbehandelingen »
  • Wat kan je verwachten tijdens en na de behandeling?
    Voordat gestart wordt met de behandeling worden de haren beoordeeld, zodat de laser optimaal kan worden ingesteld. Indien de haren te lang zijn worden deze korter geschoren. Het gehele gebied wordt behandeld met de laser. De meeste mensen ervaren dit als kleine, warme prikjes. Na de behandeling wordt de huid gekoeld. De huid kan enkele uren rood zijn en soms zijn kleine bultjes zichtbaar als gevolg van vocht wat rondom het haarzakje ontstaat. Meestal is de huid binnen enkele uren tot maximaal 48 uur, weer hersteld. De haren die behandeld zijn, zullen nog aanwezig zijn in de huid. Na ongeveer 2 weken gaan de haren vanzelf uitvallen. De haren mogen ook nu, niet worden geëpileerd of gewaxt. Ze mogen wel worden geschoren. Na de behandeling kan je je dagelijkse bezigheden weer hervatten. Je mag douchen en sporten. Het is wel van belang om voorzichtig te zijn met de zon en de behandelde huid goed te beschermen tegen de zon tot de volgende behandeling.
  • Is laserontharen pijnlijk?
    Tijdens de behandeling voel je kleine, warme 'prikjes' door het opwarmen van de haren. Zodra de behandeling klaar is, is dit gevoel weer weg. Sommige gebieden zijn gevoeliger dan andere gebieden. Wanneer veel en dik haar aanwezig is, ontstaat meer warmte in de huid waardoor de behandeling wat onaangenaam kan zijn. Na elke behandeling worden de haren minder en wordt de behandeling minder pijnlijk. De meeste mensen ervaren de behandeling als onaangenaam, maar niet als pijnlijk.
  • Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
    Het aantal behandelingen is afhankelijk van de behandeling die wordt toegepast. Tijdens het intakegesprek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. Welke behandelingen worden geadviseerd is afhankelijk van: De mate van huidveroudering De conditie van de huid Iemand zijn leefstijl Per behandeling kan je rekening houden met de volgende gemiddeld aantal behandelingen: Peeling: 2 tot 4 Skinbooster 4 tot 6 Microneedling 4 tot 6 Tijdens het intakegesprek wordt een helder plaatje geschetst zodat je vooraf weet welke behandeling het meest geschikt en hoeveel behandelingen we verwachten nodig te hebben voor een maximaal eindresultaat.
  • Wat kost een behandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    In de meeste gevallen worden behandeling om rimpels te verminderen of voorkomen, niet vergoed door de zorgverzekering. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor huidverjongingsbehandelingen»
  • Wat zijn de kenmerken van huidveroudering?
    Bij huidveroudering zien we verschillende veranderingen in de huid: Fijne lijntjes en rimpels Verslapte huid Pigmentvlekjes Roodheid en huidirritatie Dunnere huid
  • Hoeveel acnebehandelingen zijn er nodig?
    Het aantal behandeling kan erg verschillen per persoon. Dit hangt af van de mate van acne, de oorzaak van acne en de locaties op het lichaam. Bij acne in het gelaat zijn gemiddeld 5 tot 8 behandelingen nodig. Dit kan afwijken wanneer het acne erger of minder is. Tijdens het intakegesprek wordt een goede schatting gemaakt van het aantal behandelingen. De tijd tussen de behandeling ligt vaak tussen de 2 en 4 weken.
  • Wat kost een acnebehandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    In sommige gevallen wordt een acnebehandeling vergoed vanuit het aanvullende pakket. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor een acnebehandeling »
  • Hoe ziet de huid er uit na een acnebehandeling?
    Direct na de behandeling kan de huid wat roder zijn. Na ongeveer 2 dagen kan de huid schilferen door de peeling. Vaak kan je dan wel gewoon je dagelijkse bezigheden op pakken. Na 3 á 4 dagen is de huid meestal weer hersteld. Er zullen geen littekens ontstaan als gevolg van de behandeling.
  • Is een acnebehandeling pijnlijk?
    Het verwijderen van puistjes en mee-eters is geen prettige behandeling. Sommige plekken zijn gevoeliger dan andere plekken. Zodra de behandeling klaar is, ervaar je geen pijn meer. De meeste mensen die in de kliniek worden behandeld, geven aan dat de behandeling goed te doen is.
  • Is een coaguleren en curetteren van huidoneffenheden pijnlijk?
    Bij coaguleren wordt de huid plaatselijk verhit. Die kan een vervelend gevoel geven maar duurt meestal maar enkele seconden. Na de behandeling kan de huid nog enkele uren nabranden maar dit geeft vaak geen belemmering tot het voorzetten van de dagelijkse bezigheden. Bij curetteren wordt de huidoneffenheid van de huid geschraapt. Er wordt een schaafwondje veroorzaakt. Dit kan gevoelig zijn maar wordt de meeste mensen niet als pijnlijk ervaren. In beide gevallen wordt de huid vooraf verdoofd met koudespray. Hierdoor is de behandeling makkelijker uit te voeren en minder pijnlijk.
  • Wat kost een behandeling coaguleren en curetteren van huidoneffenheden?
    Het verwijderen van huidoneffenheden wordt meestal niet vergoed vanwege de cosmetische aard. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor het verwijderen van huidoneffenheden »
  • Waar moet je rekening mee houden na het behandelen van een huidoneffenheid?
    Na de behandeling moet je met een aantal dingen rekening houden om het herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen: Behandelde plekjes mogen de eerste 6 weken niet worden blootgesteld aan de zon. Indien dit wel gebeurt, is het risico op ontstaan van een donkere verkleuring groter. Ga niet krabben of pulken aan korstjes. De korstjes zullen vanzelf herstellen. Na de behandeling adviseren wij een crème die helpt de huid zo snel en mooi mogelijk te laten herstellen. Het is niet noodzakelijk om de plekjes af te dekken met een pleister. Als je denkt dat het plekje open kan gaan tijdens de nacht, kan afdekken wel verstandig zijn. Je mag douchen en sporten. Vermijd sauna en zwemmen tot het korstje is hersteld.
  • Hoe ziet de huid er uit na de behandeling?
    Na het coaguleren van een huidoneffenheid ontstaat een donker plekje. De volgende dag zal een korstje zichtbaar zijn. Meestal is het korstje na een week verdwenen. De huid eronder zal nog enkele weken wat roder kunnen zijn. Dit mag, indien gewenst, gecamoufleerd worden met make-up. Na het curetteren van een huidoneffenheid ontstaat een schaafwondje. Dit wordt direct na de behandeling afgeplakt met een pleister. De volgende zal een korstje zijn gevormd. Meestal is het korstje na een week verdwenen. De huid eronder zal nog enkele weken wat roder kunnen zijn. Dit mag, indien gewenst, gecamoufleerd worden met make-up.
  • Hoeveel behandeling van een skinbooster zijn er nodig?
    Het aantal behandeling is onder andere afhankelijk van het huidprobleem dat we behandelen, de manier van toedienen, de conditie van de huid en het doel dat we willen behalen. Gemiddeld worden 3 tot 6 behandeling toegepast. De tijd tussen de behandeling is 1 tot 6 weken, afhankelijk van de behandeltechniek (microneedling of mesotherapie) en de conditie van de huid.
  • Wat kost een skinbooster en wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar?
    In sommige gevallen wordt een skinbooster vergoed vanuit het aanvullende pakket. Dit is afhankelijk van de indicatie. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor skinboosters »
  • Wat kan je verwachten tijdens de behandeling?
    Vooraf wordt bepaald of de behandeling gaan doen met microneedling of mesotherapie. Bij mesotherapie wordt door middel van een mesoinjector het vloeistof in de huid gebracht. Dit wordt over de gehele huid gedaan met oppervlakkige injecties van ongeveer 0,5mm diep. De behandeling is geheel pijnloos. Bij microneedling wordt tijdens de behandeling wordt een cocktail van verschillend ingrediënten op de huid aangebracht. Vervolgens worden deze actieve ingrediënten in huid gebracht door middel van microneedling. De behandeling kan een beetje gevoelig zijn, afhankelijk van de behandeldiepte, maar is over het algemeen goed te verdragen.
  • Wat mag je wel en niet doen na een skinbooster?
    Na de behandeling is de huid toelaatbaarder door de microkanaaltjes die zijn gemaakt. Daarom mag je de eerste 24 uur geen foundation of poeder gebruiken. Deze tijd geldt ook voor sommige huidverzorgingsproducten. Na de behandeling bespreekt de huidtherapeut welke producten je wel en niet de eerste 24 uur mag gebruiken. Zonblootstelling mag met mate. Je huid wordt niet dunner door de behandeling maar door kleine schadekolommen wordt je huid wel gevoeliger voor de zon. Hoeveel gevoeliger is afhankelijk van de behandeling. Tijdens het intakegesprek en tijdens de behandeling wordt door de huidtherapeut besproken hoe je het beste met zonblootstelling om kan gaan. Na de behandeling mag je je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Douchen en sporten is geen probleem. Na 24 uur mag je weer make-up gebruiken om eventuele roodheid te camoufleren.
  • Hoe ziet de huid er uit na de behandeling?
    Direct na de behandeling zal de huid rood zijn. Meestal trekt de ergste roodheid binnen enkele uren weer weg. De huid kan 1 á 2 dagen na behandeling iets roder zijn en wat gevoelig aanvoelen. Je mag direct na de behandeling je dagelijkse bezigheden weer oppakken.
  • Wat mag je wel en niet doen na een behandeling met peeling?
    Na de meeste behandelingen kan je de dagelijkse bezigheden weer oppakken. De volgende dingen zijn beter om niet te doen na een peeling: Zonblootstelling; je huid wordt gevoelig voor de zon dus vermijd de zon zoveel mogelijk en gebruik dagelijks een zonnebrandcrème met hoge bescherming. Houd dit in ieder geval 2 weken aan. Na sommige peelings is deze tijd langer. Dit wordt altijd besproken tijdens het intakegesprek en na de behandeling; Krabben en pulken aan velletjes; Producten gebruiken met hoge actieve ingrediënten. Na de behandeling wordt besproken welke producten je wel en niet mag gebruiken; Scrubben. Gelukkig mag je heel veel dingen wél doen na de peeling: Sporten; Douchen en baden; Make-up gebruiken, hoewel een make-up bij veel schilfering niet altijd mooi blijft zitten; Hydraterende crème gebruiken. Na de behandeling wordt besproken welke crème je kan gebruiken.
  • Wat kan je verwachten tijdens en na de behandeling?
    Wanneer we gaan behandelen met een peeling wordt de huid eerst gereinigd en toelaatbaar gemaakt voor de peeling. Zo wordt er zo'n optimaal mogelijk resultaat behaald. De peeling zelf is een vloeistof die wordt aangebracht op de huid. Afhankelijk van de peeling die wordt gebruikt zal de huid in meer of mindere mate branderig aanvoelen. Direct na de behandeling kan de huid wat rood zijn en nog licht branderig aanvoelen. De dag na de peeling kan de huid wat strakker aanvoelen. Meestal begint twee dagen na de peeling de huid te schilferen. Dit is het vernieuwen van de huid. Bij een milde peeling is dit minimaal zichtbaar. Bij sterkere peeling behandelingen zal dit meer zichtbaar zijn. In welke mate schilfering wordt verwacht, wordt besproken tijdens het intakegesprek. Bij de meeste peelings duurt de schilfering 3 tot 7 dagen.
  • Wat kost een peeling behandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar?
    In sommige gevallen wordt een peeling vergoed vanuit het aanvullende pakket. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor peeling behandelingen »
  • Hoe bereid je de huid voor een peeling behandeling?
    Om een peeling behandeling optimaal en veilig uit te kunnen voeren moet de huid worden voorbereid met thuisproducten van Dermaceutic of Renophase. De producten bevatten hoge percentages werkzame ingrediënten. Wanneer de huid is voorbereid met thuisproducten is de huid beter toelaatbaar voor de peeling. Daarnaast zal de huid sneller en beter herstellen na een behandeling in de kliniek. Welke producten geschikt zijn wordt besproken tijdens het gratis intakegesprek. Dit is afhankelijk van de huidconditie en de behandeling die daarop volgt.
  • Kan elke huid een peeling behandeling ondergaan?
    Omdat wij met veel verschillende soort peelings werken, is er vaak wel een peeling die geschikt is voor je huid. Toch is een peeling in sommige gevallen niet de beste behandelmethode. Tijdens het intakegesprek wordt je huid bekeken en je hulpvraag besproken. Samen bekijken we de meest geschikte behandeling is voor jouw huid.
  • Hoeveel peeling behandelingen zijn er nodig?
    Het aantal behandeling verschilt per indicatie en per peeling. Sommige peelings zijn maar eenmalig nodig en andere peelings worden 6 tot 8 keer toegepast. Tijdens het intakegesprek wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld en wordt een goede schatting gemaakt van het aantal behandelingen.
  • Hoe ziet mijn huid er na de behandeling uit?
    De reactie van de huid is afhankelijk van de soort en de sterkte van de behandeling. Microneedling De huid is direct na de behandeling rood. In de loop van de dag zal de ergste roodheid afnemen. De huid kan tot 48 uur na de behandeling rood blijven en licht zwellen. 24 Uur na de behandeling mag, indien gewenst, een minerale make-up worden aangebracht. Peeling Een TCA peeling geeft direct na de behandeling roodheid. De huid zal de komende dagen strakker aanvoelen en kan wat rood blijven. 2 Dagen na de behandeling begint de huid te schilferen. Dit kan 5 tot 7 dagen aanhouden. De mate van schilfering is gerelateerd aan de sterkte van de behandeling. 24 Uur na de behandeling mag, indien gewenst, een minerale make-up worden aangebracht. IPL De huid kan na de behandeling enkele dagen donkere plekjes vertonen of licht gezwollen zijn. Na ongeveer een week zijn deze plekjes verdwenen. Indien gewenst, mag vanaf de tweede dag een minerale make-up worden aangebracht.
  • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
    Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de acnelittekens en de behandeling die we toepassen. Gemiddeld kan je uitgaan van het volgend aantal behandelingen: Microneedling: 4 tot 6 behandelingen Peeling: 3 tot 5 behandelingen IPL: 1 tot 3 behandelingen
  • Wat kost een behandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    Een behandeling voor acnelittekens wordt in veel gevallen (deels) vergoed vanuit het aanvullende pakket. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor alle behandelingen »
  • Waar moet ik rekening mee houden?
    Bereid je voor op een hersteltijd. De ene behandeling heeft meer hersteltijd nodig dan de andere. Bij acnelittekens wil je in veel gevallen collageenaanmaak stimuleren. Het effect hiervan is pas na 3 maanden zichtbaar op de huid en kan wel tot 6 maanden na de laatste behandeling doorwerken. Bij alle behandelingen om acnelittekens te verminderen is het zeer belangrijk om de zon zoveel mogelijk te vermijden tot 4 weken na de laatste behandeling. Gebruik dagelijks een zonbescherming met een hoge SPF (minimaal SPF30) en vermijd directe zonblootstelling in het behandelde gebied zoveel mogelijk.
  • Is een behandeling couperose verwijderen pijnlijk?
    Over het algemeen wordt de behandeling met IPL om couperose te verwijderen als gevoelig ervaren maar niet pijnlijk. De meeste mensen geven aan dat het goed te doen is.
  • Wat kost een behandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    Een behandeling om couperose te verwijderen wordt in sommige gevallen vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Deze behandeling valt niet onder camouflagetherapie. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor het verwijderen van couperose »
  • Hoe ziet mijn huid eruit na een couperose behandeling?
    Direct na de behandeling zal de huid rood van kleur zijn en kan soms wat gezwollen zijn. De eerste 3 a 4 dagen kan de huid wat meer gezwollen zijn door de warmte van de couperose behandeling. Indien gewenst, mag je de dag na behandeling make-up gebruiken.
  • Waar moet ik rekening mee houden?
    De huid die we gaan behandelen met IPL mag niet zongebruind zijn. Zorg dus dat je 4 weken voor de behandeling minimale zonblootstelling hebt gehad. Ook na de behandeling moet je de zon minimaal 4 weken vermijden. Gebruik een zonbescherming met een hoge spf en probeer direct zonlicht zoveel mogelijk te vermijden. Vermijd de eerste 5 dagen na de behandeling sauna, intensief sporten, heet en lang douchen of baden en grote hoeveelheden alcohol nuttigen. Houd rekening met zwelling in of rondom het behandelde gebied voor 3 a 4 dagen.
  • Hoeveel behandelingen heb ik nodig om couperose te behandelen?
    Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de couperose. Gemiddeld zijn 1 tot 3 behandeling nodig om couperose te verwijderen. Voor het verwijderen van angiomen en spider naevi zijn gemiddeld 1 a 2 behandelingen nodig.
  • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
    Het aantal behandeling wat je nodig hebt, is bij acne lastig te voorspellen. Dit is o.a. afhankelijk van het soort en de ernst van het acne en in welke mate je bereidt bent thuis bepaalde huidverzorging toe te passen en dingen aan te passen, zoals voeding. Ook spelen hormonen vaak een grote rol en deze kunnen we niet beïnvloeden met de behandelingen. We zien dat gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig zijn om acne onder controle te krijgen. Daarna kan het nodig zijn om af en toe een onderhoudsbehandeling toe te passen. Tijdens het intakegesprek wordt je huid beoordeeld en krijg je een beter beeld van het aantal behandelingen wat je nodig gaat hebben.
  • Waarom moet ik producten gebruiken?
    Een behandeling vindt één keer in de twee tot vier weken plaats. Op dat moment wordt het acne behandeld maar als in de tussentijd niets wordt gedaan zal een groot deel van het acne weer terug keren. Een huid met acne heeft behoefte aan dagelijkse verzorging met de juiste producten. Tijdens het intakegesprek vertellen we welke producten geschikt zijn bij jouw huid en kijken we gezamenlijk wat haalbaar is in jouw situatie.
  • Hoe ziet mijn huid eruit na een acnebehandeling?
    Na de behandeling kan de huid wat rood zijn. Meestal is dit de volgende dag weer verdwenen. Een peeling zorgt ervoor dat je huid enkele dagen kan schilferen. Dit houdt meestal 3 tot 5 dagen aan, afhankelijk van de conditie van je huid en de sterkte van de peeling. Indien gewenst mag je de dag na de behandeling (minerale) make-up gebruiken.
  • Wat kost een acnebehandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    Een acnebehandeling wordt kan vergoed worden vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Acnebehandelingen worden alleen vergoed wanneer acne in het gelaat zit. Acne op het lichaam wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor een acnebehandeling »
  • Is een acnebehandeling pijnlijk?
    Tijdens een acnebehandeling verwijderen we onzuiverheden. Dit kan gevoelig zijn. De peeling geeft enkele minuten een branderig gevoel. Dit is voor de meeste mensen goed te verdragen.
  • Hoe voorkom ik een doffe huid?
    Als eerst is het verstandig om triggers die een doffe huid veroorzaken te voorkomen, zoals slaaptekort, stress, een ongezond voedingspatroon en overmatige zonblootstelling. Verder is belangrijk om de huid te exfoliëren met de juiste huidproducten en te hydrateren. Daarnaast kan je je huid af en toe een extra boost geven met een behandeling, zoals een peeling.
  • Wat kost een behandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    Een behandeling voor alleen een doffe huid wordt niet vergoed. Wanneer andere huidproblemen ook behandeld worden kan een behandeling soms vergoed worden vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor een behandeling bij een doffe huid »
  • Hoe ziet een doffe huid er uit?
    Bij een doffe huid zie je dat huid niet meer 'fris' oogt. De kleur van de huid is wat valer, er kunnen wat pigmentvlekjes of rode vlekjes ontstaan. Ook kan de structuur van de huid wat grover worden. De gezonde glans is niet meer zichtbaar.
  • Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
    Het aantal behandelingen is afhankelijk van de conditie van je huid, je wensen en eventueel andere bijkomende huidproblemen. Als je huid alleen een boost nodig heeft, kan 1 behandeling iedere 3 maanden voldoende zijn. Wanneer de huid meer nodig heeft dan alleen een boost kan je uitgaan van gemiddeld 4 tot 6 behandelingen.
  • Hoeveel behandelingen heb ik nodig om ouderdomsvlekken te verwijderen?
    Over het algemeen zijn ouderdomsvlekken relatief snel en makkelijk te verwijderen. Wanneer het pigment voldoende aan het oppervlak van de huid ligt zijn meestal 1 a 2 behandelingen voldoende.
  • Hoe ziet mijn huid er uit na een behandeling ouderdomsvlekken verwijderen?
    Het pigment kleurt enkele dagen donkerder. Wanneer een peeling of microneedling wordt toegepast kan de huid ook enkele dagen schilferen of rood kleuren. Tijdens het intakegesprek wordt de beste behandelmethode en de huidreactie besproken.
  • Wat kost een behandeling en wordt dit vergoed door de zorgverzekering?
    Een behandeling om ouderdomsvlekken te verwijderen wordt in sommige gevallen vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekering. Deze behandeling valt niet onder camouflagetherapie. Tijdens het intakegesprek kunnen we bekijken of je recht hebt op een vergoeding. Indien nodig dienen we een aanvraag in bij de zorgverzekering. Wij zijn lid van de NVH en het KP en voldoen daarmee aan alle voorwaarden van Nederlandse zorgverzekeraars om aanspraak te maken op vergoeding. Wij zijn 'direct toegankelijk'. Een verwijzing van de arts is niet noodzakelijk. Bekijk hier de tarieven voor het verwijderen van ouderdomsvlekken »
  • Kan ik ouderdomsvlekken voorkomen?
    Ja, door je dagelijks goed te beschermen met een zonbescherming met hoge spf en door overmatige zonblootstelling te vermijden, kan je ouderdomsvlekken voorkomen. Het is belangrijk om je ook in smeren met een zonbescherming als de zon niet schijnt. Uv-straling komt ook door een wolkendek heen en kan daardoor ouderdomsvlekken veroorzaken. Smeer je op zonnige dagen iedere 2 uur in met zonbescherming, zo weet je zeker dat je voldoende beschermt bent.
  • Kunnen ouderdomsvlekken weer terug komen?
    Ja, helaas is dit mogelijk. Op sommige plekken is zoveel zonschade ontstaan, dat in de loop der tijd een ouderdomsvlek weer terug kan komen, vooral wanneer deze weer veel worden blootgesteld aan de zon. Gelukkig kan een ouderdomsvlek dan wel opnieuw behandeld worden. Daarnaast is het ook mogelijk dat je in de loop van je leven nieuwe ouderdomsvlekken krijgt, ondanks dat je je misschien goed beschermt tegen de zon. Vaak is een ouderdomsvlek gevolg van zonblootstelling van jaren terug.
  • Wat kost een XL Hair behandeling?
    De prijs voor een XL Hair traject verschilt voor mannen en vrouwen omdat vrouwen meer behandelingen nodig hebben. De prijs van een traject bevat: 6 of 8 behandelingen Scalplift shampoo ter voorbereiding Revitalix shampoo voor nazorg Hair Energizer Spray voor onderhoud Prijs mannen: €1.000 voor 6 behandelingen en 3 producten. Prijs vrouwen: €1.200 voor 8 behandelingen en 3 producten.
  • Is een XL Hair behandeling geschikt voor mij?
    Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval. XL Hair is het meest succesvol zolang er nog haarfollikels aanwezig zijn. Er zijn 2 vormen van haaruitval waarbij de XL Hair behandeling het meeste resultaat behaald: Alopecia androgenetica; dit is de vorm van mannelijke kaalheid en is vaak erfelijk bepaald Alopecia areata; dit is een genetische vorm die vaker bij vrouwen en kinderen voorkomt en veroorzaakt kale plekken op het hoofd. Bij volledige kaalheid zien we geen haarfollikels meer die we kunnen activeren. XL Hair is dan geen behandeloptie. Ook bij haaruitval ontstaan door onderliggend lijden of medicijngebruik is XL Hair geen geschikte behandeling. Overigens kan deze behandeling wel goed worden ingezet wanneer haaruitval is ontstaan door chemotherapie. Wanneer de haren weer beginnen te groeien zijn deze vaak erg zwak en XL hair kan helpen deze haren sterker te maken.
  • Zijn onderhoudsbehandeling aan te raden?
    Ja, door het traject maken we de haarfollikels sterker en stopt de haaruitval. Op den duur kan het haar weer gaan uitvallen. Zes maanden na het behandeltraject kan gestart worden met een onderhoudstraject waarbij iedere 8 weken één behandeling wordt uitgevoerd. Het is ook mogelijk om te wachten tot de haaruitval weer toeneemt en dan opnieuw een volledig traject toe te passen.
  • Is een behandeling met XL Hair pijnlijk?
    Nee, deze behandeling is vrijwel pijnloos. Wij werken bij Huidkliniek Bilthoven met de U225 mesoinjector. Hierdoor kan heel precies en oppervlakkig in de huid worden geïnjecteerd waardoor de behandeling nagenoeg pijnloos is.
  • Waar moet ik rekening mee houden voor en na de behandeling?
    Op de dag van de behandeling moeten de haren gewassen worden met een speciale shampoo. Deze krijg je mee na het intakegesprek. De haren hoeven niet geschoren te worden. Direct na de behandeling kan de hoofdhuid wat rood zijn. Normaliter kan je dagelijkse bezigheden weer oppakken direct na de behandeling. Na de behandeling: Houdt de behandelde huid de eerste 12 uur droog. Gebruik op de dag van de behandeling geen haarproducten, zoals gel, was of haarspray. Niet sporten op de dag van de behandeling. Vermijd de eerste 3 dagen blootstelling aan hoge temperaturen zoals een haarfohn of sauna. Vermijd haarverf gedurende het behandeltraject. Twee weken na de laatste behandeling mag het haar weer gekleurd worden.
  • Hoe lang duurt een behandeling?
    Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten, afhankelijk van het gebied dat behandeld wordt.

Voor en na foto's acnebehandeling

Jouw huid verdient een
professionele behandeling

Ga voor een persoonlijk behandelplan op maat van een ervaren en gediplomeerde huidtherapeut.

Gratis eerste consult!

bottom of page