top of page
Doffe huid

Een doffe en grauwe huid willen we liever niet. Je ziet er vermoeider en minder stralend uit. Wij helpen je om je huid er weer fris uit te laten zien.

Doffe huid

Hoe ontstaat een doffe huid?

Een grauwe en doffe huid kan verschillende oorzaken hebben:

  • Slaaptekort

  • Ongezond voedingspatroon

  • Luchtvervuiling

  • Stress

  • Roken

  • Overmatige zonblootstelling

  • Leeftijd

Vaak ontstaat er een opeenstapeling van dode huidcellen waardoor de huid er dof en grauw uit kan gaan zien. Het is normaal dat de buitenste huidlaag uit dode huidcellen bestaat. Maar wanneer deze laag te dik wordt, ziet de huid er niet meer fris uit maar zal je een vale, doffe teint krijgen. Daarnaast kan je door een opeenstapeling van dode huidcellen ook last krijgen van andere huidproblemen, zoals puistjes, rode en geïrriteerde huid of pigmentvlekken. 

Behandelmogelijkheden doffe huid

Een doffe huid willen we liever niet. Je lijkt vermoeider en soms ook ouder met een doffe en grauwe huid. Daarnaast kan je andere huidproblemen uitlokken. Gelukkig bestaan er verschillende behandelmogelijkheden om je huid weer frisser en gezonder te laten ogen. 

 

(Medische) Peeling

Een peeling helpt met het vernieuwen van de huid waardoor dode huidcellen verwijderd worden. Er bestaan veel verschillende soorten peelings. Welke peeling het meest geschikt is, is afhankelijk van de conditie van de huid en eventuele andere huidproblemen. Tijdens het intakegesprek bekijken we welke peeling(s) het meest geschikt is. 

Microneedling met de  Dermapen4

Microneedling is een huidbehandeling waarbij microkanaaltjes in de huid worden gemaakt. Hiermee wordt o.a. de collageenproductie, doorbloeding en huidvernieuwing gestimuleerd. De huid zal na een behandeling frisser en gezonder ogen. 

Skinbooster

Bij een skinbooster wordt gebruikt gemaakt van microneedling. Tijdens deze behandeling worden actieve ingrediënten van hoge doseringen in de huid gebracht via de microkanaaltjes. Deze ingrediënten worden tot wel 80% beter opgenomen. Hierdoor kan de huid sneller laten vernieuwen en kunnen we gelijktijdig ook andere huidproblemen aanpakken, indien deze aanwezig zijn.

Producten

Bij Huidkliniek Bilthoven werken wij met producten van Dermaceutic en Renophase. Deze producten bevatten hoge, werkzame ingrediënten en zijn allemaal lucht- en lichtdicht verpakt om de kwaliteit van de producten optimaal te houden. Welke producten voor jou geschikt zijn is afhankelijk van je huidconditie en de behandelingen die we gaan toepassen. Zowel voor onze behandelingen als producten geldt dat we altijd een maatwerkplan maken.

 

Om de een doffe huid te behandelen, is het belangrijk om een exfoliant te gebruiken. Dit is een product die zorgt voor het vernieuwen van de huid waardoor ophoping van dode huidcellen voorkomen wordt. Dit kan o.a. door een product met salicylzuur of glycolzuur. Tijdens een gratis intakegesprek zullen we een duidelijk advies geven welke producten voor jouw huid het meest geschikt zijn.

Foamer 15 producten Dermaceutic

Voor en na foto's behandeling doffe huid

Veelgestelde vragen

Jouw huid verdient een
professionele behandeling

Ga voor een persoonlijk behandelplan op maat van een ervaren en gediplomeerde huidtherapeut.

Gratis eerste consult!

bottom of page