vrouw

Huidverjonging

Rimpels, fijne lijntjes, pigment en een dunnere huid... Allemaal tekenen van het verouderen van de huid. Vanaf je 25ste levensjaar begint de huid met verouderen. Collageen en elastine zijn belangrijke eiwitten die de huid stevig en glad houden. Vanaf je 25ste vermindert de aanmaak van collageen en elastine en wordt de afbraak hiervan juist verhoogd. Het proces van huidveroudering kunnen we niet stoppen maar we kunnen het wel vertragen en een deel van de veroudering herstellen. Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Plan een gratis en vrijblijvend intakegesprek.
Bekijk hier de tarieven voor huidverjonging.

Hoe ontstaat huidveroudering?

Huidveroudering wordt door verschillende factoren veroorzaakt. Hierbij kan je denken aan intrinsieke factoren zoals genetische aanleg en een verandering in de hormonen. Aan deze factoren kunnen we zelf niets doen. We hebben wel invloed op de excentrieke factoren zoals stress, roken of overmatig alcoholgebruik. Maar de allerbelangrijkste oorzaak van huidveroudering is UV-straling oftewel de zon. UV straling zorgt voor een sterke afbraak van collageen en elastine. UV-straling is in alle seizoenen aanwezig (ook als de zon niet schijnt). Daarom is een dagelijks bescherming tegen de zon essentieel om het proces van huidveroudering te vertragen. 

Wat zijn de kenmerken van huidveroudering?

Bij huidveroudering zien we verschillende veranderingen in de huid:

  • Fijne lijntjes en rimpels

  • Verslapte huid

  • Pigmentvlekjes

  • Roodheid en huidirritatie

  • Dunnere huid

Wat kan huidkliniek Bilthoven betekenen bij huidveroudering?

Zoals je eerder al hebt kunnen lezen, kunnen we het huidverouderingsproces niet stoppen. We kunnen tekenen van veroudering wel verminderen en soms zelfs herstellen. Daarnaast is het vertragen van het huidverouderingsproces een belangrijk punt. Hiermee kan je veel schade voorkomen en vertragen waardoor de huid minder snel oud wordt. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Welke behandeling het meest geschikt is, is afhankelijk van de mate van veroudering en de conditie van de huid. Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek bespreken we graag de mogelijkheden voor jouw huid.

Behandelingen die worden toegepast bij huidveroudering:

Producten huidveroudering

Naast een behandeling adviseren wij altijd om thuis producten te gebruiken. Wij werken met de producten van Dermaceutic.

Dermaceutic is een cosmeceutical. De producten bevatten hoge percentages van werkzame ingrediënten zoals retinol en vitamine C. Deze ingredienten zijn onmisbaar bij een goede behandeling tegen huidveroudering. Welke producten geschikt zijn voor jouw huid wordt besproken tijdens het gratis intakegesprek. Dit is afhankelijk van de huidconditie en de behandeling die daarop volgt. 

Voorbeelden voor en na behandeling huidverjonging

voor en na foto huidveroudering
voor en na foto huidveroudering

press to zoom
voor en na foto algehele huidverbetering
voor en na foto algehele huidverbetering

press to zoom
voor en na foto huidveroudering
voor en na foto huidveroudering

press to zoom
1/2