top of page
Zoeken

Couperose behandeling: vermindert effectief rode vaatjes


Couperose behandeling bij Huidkliniek Bilthoven

Couperose is een veel voorkomende huidaandoening die wordt gekenmerkt door roodheid en rode of rood-paarse bloedvaten die door de huid schijnen, meestal bij de wangen en de neus. Het zijn vooral mensen met een lichte huidskleur die hier last van hebben. Couperose kan door verschillende factoren worden veroorzaakt. Gelukkig zijn er effectieve couperose behandelingen. Lees in dit blog hoe je effectief de rode bloedvaatjes kan verminderen en ga weer vol vertrouwen de deur uit zonder dat je je zorgen hoeft te maken over die ongewenste roodheid!


Wat is couperose?

We hebben heel veel bloedvaatjes, maar soms kunnen deze verwijden en worden de bloedvaatjes zichtbaar op de huid. Wanner veel bloedvaatjes op één gebied verwijd zijn, zoals de wangen, noemen we dit couperose. Couperose komt vaak voor bij mensen met een lichte huidskleur en kan erfelijk zijn, maar het kan ook worden veroorzaakt door andere factoren, zoals:

  • blootstelling aan de zon;

  • hormonale schommelingen;

  • veroudering;

  • bepaalde medicatie;

  • overmatig alcoholgebruik;

Hoewel couperose geen gevaar voor je gezondheid vormt, kan het wel cosmetisch storend zijn. Ook kan het in de loop der tijd verergeren wanneer het niet behandeld wordt.


Lasertherapie en IPL voor de meest effectieve behandeling

IPL behandeling couperose bij Huidkliniek Bilthoven

Heb je last van couperose? Dan ben je wellicht op zoek naar een manier om de ongewenste roodheid van je huid effectief te verminderen! Een van de meest geschikte en efficiënte behandelingen bij een lichte huidskleur is IPL of lasertherapie.


Lasertherapie klinkt misschien eng, maar is veilig als dit door de juiste persoon met geavanceerde apparatuur wordt uitgevoerd. Bij lasertherapie wordt door middel van een specifieke golflengte een bepaald doel in de huid bereikt, zoals de bloedvaatjes bij couperose. Door de specifieke golflengte van het laserlicht wordt het hemoglobine in de bloedvaatjes opgewarmd, waardoor de vaatjes aan elkaar gaan plakken. Het natuurlijke genezingsproces van het lichaam zorgt er vervolgens voor dat de vaatjes worden afgevoerd en de roodheid verdwijnt.


Een laserbehandeling of IPL bij couperose is dus een zeer effectieve en veilige methode om van de ongewenste roodheid af te komen. De behandeling kan gevoelig zijn maar wordt snel uitgevoerd. Afhankelijk van de ernst van de couperose zijn 1 tot 3 behandelingen nodig.


Het grote voordeel van een couperose behandeling met lasertherapie is dat er heel precies kan worden bepaald welk gebied van de huid moet worden aangepakt en de omringende huid niet wordt aangetast. Hierdoor kan er effectief in een diepere huidlaag worden behandeld, wat met andere behandelingen juist moeilijker te bereiken is.


Hoe ziet een couperose behandeling eruit?

  • Intake Voor behandeling vindt een gratis en vrijblijvend intakegesprek plaats om te bepalen welke behandeling het meest geschikt is voor jouw situatie. Samen met een gespecialiseerde huidtherapeut bepaal je de vervolgstappen.


  • Voor de start van de behandeling Voordat we starten met een couperose behandeling met lasertherapie of IPL moet je met een paar dingen rekening houden. Allereerst mag je huid niet zongebruind zijn op het moment van de couperose behandeling. We adviseren we om 4 weken vooraf aan de behandeling blootstelling aan de zon te vermijden, zoals de zonnebank of uitgebreid zonnebaden tijdens een zonvakantie. Smeer je daarnaast goed in als je buiten bent met een zonnebrandcrème. Houd verder rekening met een hersteltijd van enkele dagen. Je huid kan een paar dagen wat roder en plaatselijk gezwollen zijn.


  • De behandeling zelf Tijdens de laserbehandeling draag je oogbescherming om je ogen te beschermen. De laserbehandeling zelf kan zoals eerder aangegeven als gevoelig worden ervaren. Dit is vergelijkbaar met kleine speldenprikjes op de huid. De behandeling is meestal binnen 10 minuten gedaan. Na de behandeling kan roodheid en zwelling ontstaan. Dit kan enkele dagen aanhouden.


  • Nazorg De huid zal direct na de behandeling juist meer rood worden vanwege de warmte, maar dit trekt meestal na enkele uren vanzelf weg. Om dit te verlichten, adviseert de huidtherapeut een verzorgende crème die je ook later zelf kunt aanbrengen. Tijdens het gehele couperose behandeltraject adviseren we je om de zon te blijven vermijden en dagelijks een hoge zonbescherming te smeren (minimaal SPF30). Tot een maand na de behandeling mag de huid niet zonder bescherming worden blootgesteld aan de zon of zonnebank. Je loopt dan namelijk het risico op pigmentvorming op het behandelde gebied. We adviseren je om tot 5 dagen na de behandeling rustig aan te doen met intensief sporten, warmte, zoals sauna, hete baden en - douches en overmatig alcoholgebruik en pittig eten. Dit stimuleert de doorbloeding en hierdoor kunnen de behandelde bloedvaatjes weer open gaan.

Crèmes voor extra verzorging

Bij een couperose behandeling worden verwijde vaatjes verwijderd. Couperose is niet te verwijderen met crèmes maar met de juiste huidverzorging kan je de kans op het opnieuw ontstaan van couperose verkleinen. Vaak zien we dat de vaatwanden bij mensen met couperose minder sterk zijn en daardoor sneller kunnen verwijden. Wij werken met huidverzorging van Dermaceutic en Renophase. Deze crèmes bevatten ingrediënten zoals vitamine C, vitamine E en retinol, om de vaatwanden te versterken. Tijdens het intakegesprek wordt besproken welke producten het meest geschikt zijn bij jouw huid.


Wat is het resultaat van een couperose behandeling?

Het resultaat van een couperose behandeling is vaak heel succesvol. Het resultaat kan variëren, afhankelijk van het type behandeling dat wordt toegepast en de ernst van de couperose. Over het algemeen is het doel van de behandeling om de zichtbaarheid van de rode adertjes en vlekken in het gezicht te verwijderen of verminderen, waardoor de huid egaler wordt en een gezondere uitstraling krijgt.Resultaat verwijde vaatjes bij Huidkliniek Bilthoven

Bij een couperose behandeling met laser of IPL is het resultaat na de eerste behandeling al zichtbaar. Er kunnen wel meerdere behandelingen nodig zijn, afhankelijk van de ernst van de couperose. Aan het einde van het behandeltraject zal de huid minder rood zijn en er egaler uit zien.


Omdat gezonde vaatjes ook kunnen verwijden in de toekomst, kan er opnieuw couperose ontstaan. Sommige mensen zijn hier gevoeliger voor dan anderen. Tijdens de couperose behandelingen wordt besproken hoe je dit zelf zoveel mogelijk kan voorkomen. Het is mogelijk dat er in de toekomst opnieuw behandelingen nodig zijn om de symptomen weer te verminderen.


Hoewel we geen garantie kunnen geven dat de behandeling 100% van de couperose verwijderd, behalen we zeer mooie resultaten en kan het effect ervan meerdere jaren aanhouden. Het is echter mogelijk dat na verloop van tijd opnieuw bloedvaatjes in de huid ontstaan, waardoor een nieuwe laserbehandeling nodig kan zijn om het gewenste resultaat te behouden.

Na een couperose behandeling voel je je wellicht weer meer zelfverzekerd! Het is belangrijk om na de behandeling de adviezen van uw huidtherapeut op te volgen om het beste resultaat te behalen en dit resultaat te behouden.


Gratis intake gesprek


Gratis intakegesprek bij Huidkliniek Bilthoven

Op zoek naar professionele behandeling voor het verminderen van couperose? Maak dan een afspraak voor een gratis intakegesprek bij huidtherapeut Ingeborg!

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page