top of page
Zoeken
Ingeborg Mastenbroek

6 Antwoorden op ‘gênante’ vragen over laserontharing van je schaamstreek.


Veel vrouwen verwijderen hun schaamhaar. Vaak wordt de bikinilijn of schaamstreek onthaart met een scheermesje of door te harsen. Maar deze manieren van ontharen hebben zo zijn nadelen:

  1. De schaamharen groeien terug en je moet regelmatig opnieuw scheren of harsen.

  2. Je moet schaamhaar even laten groeien voordat je deze kan harsen of waxen.

  3. Vaak ontstaat er scheerirritatie, zoals rode bultjes in de liezen en de schaamstreek.

  4. Haren kunnen ingroeien door de schaamstreek te scheren of harsen.

  5. Meestal wordt de huid nooit helemaal glad.

Kortom, voldoende redenen om je bikinilijn en schaamstreek niet meer te ontharen met een scheermesje of door te harsen maar om deze te laten laseren. Want een laser verwijderd de haren blijvend, voorkomt scheerirritatie en ingegroeide haren en verzekerd je van je een mooie, gladde huid in de liezen en van de schaamstreek.


Maar…. Veel vrouwen vinden het hartstikke spannend of gênant om de schaamstreek te laten laseren. Begrijpelijk, want je geeft je letterlijk en figuurlijk bloot! Vragen die veel vrouwen hebben over het ontharen van hun schaamstreek, maar niet altijd durven te stellen, beantwoord ik daarom voor je. En hopelijk help ik jou daarmee over de streep om te starten met laserontharing voor je schaamstreek en/of bikinilijn. Algemene vragen over laserontharing vind je hier »



1. Kan je de gehele schaamstreek ontharen?

Ja, dat kan. In principe kan je alle haren op de venusheuvel en schaamlippen behandelen, ook als de haren een beetje tussen de schaamlippen groeien. Bij veel vrouwen groeit het haar ook door tussen de billen. Ook de haren tussen de billen kan je laten verwijderen met laserontharing. Je hoeft natuurlijk niet alles te verwijderen. Wil je een deel van de haren laten staan, zoals een streepje, dan kan dat gewoon. Voordat we beginnen met de behandelingen om schaamhaar te verwijderen bespreken we wat jij wilt. Besef wel: eenmaal weg, groeien de haren in principe niet meer terug.


2. Hoe lig ik er dan bij?

Dit is een vraag die veel vrouwen het meeste bezighoud voordat ze starten met laserontharen van de schaamstreek. Lig je dan helemaal bloot? Dat ligt aan het gebied dat je onthaart wilt hebben. Als we alleen de bikinilijn gaan laserontharen, kan je vaak je onderbroek aanhouden. Deze verplaats ik soms om net een randje binnen de onderbroek mee te behandelen zodat je liezen helemaal onthaart worden. Wil je alles laten ontharen, dan zal je van onder bloot op de behandelbank liggen. In eerste instantie zal je languit kunnen liggen met je benen, maar zodra je ook de schaamlippen en/of tussen de billen de haartjes verwijdert wilt hebben, zal je je benen soms wat naar buiten draaien om ruimte maken voor de laser. Ik hoor vaak terug dat vrouwen hier tegen op hebben gezien maar na de eerste behandeling ervaren dat het heel erg mee valt. Wij kletsen samen ondertussen over koetjes en kalfjes of jij focust je op de behandeling. Binnen 10 tot 15 minuten is de gehele schaamstreek al behandeld en mag jij je weer aankleden.


3. Wat denkt de huidtherapeut als ik er zo bloot bij lig?

Meestal ben ik gezellig met iemand aan het kletsen over van alles en nog wat. Soms wil iemand zich liever focussen op de behandelingen. Dat is allemaal goed. Ik onthaar veel schaamstreken en kijk nergens van op. Ik focus mij op de huid en de haren die verwijderd moeten worden. Voor mij maakt het geen verschil of dat een been, een gezicht of een vagina is. Ik denk dus niet dat het er gek uit ziet (we zijn allemaal verschillend), ik let niet op het touwtje van je tampon (ja ook als je ongesteld bent kan je behandelen) en na behandeling zie ik jou en ben ik alweer vergeten hoe jij er van onder uitziet.


4. Doet laserontharen van je schaamstreek en bikinilijn pijn?

Soms lees je advertenties over pijnloos laserontharen. Geloof mij: als je goed onthaart wordt, zal dit even gevoelig zijn. Je hebt een bepaalde temperatuur nodig om de haren definitief te verwijderen en dat voelt niet prettig. Ieder heeft zijn eigen pijngrens maar de meeste vrouwen vinden het van laserontharen van de schaamstreek dragelijk en ‘te doen’. Iedereen geeft bij de tweede behandeling aan, dat ze het de pijn waard vinden. Het gebied rondom de schaamlippen is het meest gevoelig en de liezen het minst gevoelig. Zodra de behandeling klaar is, ervaar je geen pijn of ongemak meer. Meestal is een hele schaamstreek met 10 á 15 minuten onthaart. Eventueel kunnen we tussendoor korte pauzes inlassen.


5. Moet ik al mijn schaamhaar laten staan als ik start met het laserontharen van de schaamstreek?

Nee hoor. Je mag haren voor de behandeling en tussen de behandelingen door scheren. Waxen en harsen is niet mogelijk. Na elke behandeling zal je merken dat de haren minder en dunner worden en dat je steeds minder hoeft te scheren. Meer informatie hierover lees je hier »


6. Hoe ziet mijn schaamstreek er na de behandeling uit?

De behandelde huid zal wat rood zijn en soms ontstaan er kleine rode bultjes. Vaak is de huid na enkele uren weer hersteld. Je hebt geen last na de behandeling. Je mag direct je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Sporten, douchen of geslachtsgemeenschap na de behandeling is geen probleem.



Dan nog even dit….

Bij het laserontharen van je bikinilijn of schaamstreek wil je niet steeds een nieuw gezicht zien. Je zal altijd mij als behandelaar zien. Hierdoor voelt het misschien de eerste keer even ongemakkelijk maar daarna zie je altijd hetzelfde gezicht. Je mag aan mij altijd al je vragen stellen, ik vind niets raar of gek. Ik probeer van je vanaf moment 1 op je gemak te stellen. Gelukkig hoor ik ook vaak terug dat vrouwen dit als heel fijn ervaren en hadden gewild dat ze veel eerder waren gestart met laserontharen van hun schaamstreek.


Wil je meer informatie over de behandeling laserontharen? Lees hier dan verder hoe dit in zijn werk gaat en wat een behandeling kost »

Je bent altijd welkom voor een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek maak je kennis met mij, leg ik je alles uit over de behandeling en kan je al je vragen stellen. Daarna is het aan jou of je werkelijk wilt beginnen met behandelingen.



382 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page