top of page
Summer treatment bij Huidkliniek Bilthoven

In de zomer zijn we voorzichtiger met huidbehandelingen. Maar stoppen in de zomer met behandelen in niet verstandig. Je leest alles over behandelen in de zomer op deze pagina.

Summer Treatments

Stralen in de zomer!

Inmiddels is de zon weer volop aan het schijnen en hier genieten we allemaal weer van. Genieten van de zon mag  maar zorg ervoor dat je dit verantwoord doet. Smeer je dagelijks is met een zonbescherming met minimaal SPF30. En nu de zon zich meer en meer laat zien krijgen wij steeds vaker de vraag of een behandeling doorzetten of beginnen nog verstandig is. Het antwoord daarop is absoluut JA! Mits je je goed beschermt tegen de zon.

Onze huid krijgt veel te verduren in de zomer. Door de juiste behandelingen in te zetten kan je huid zich beter beschermen tegen de zon, voorkom je huidveroudering en breng je je huid in een optimale conditie. 

Wat is een Summer Treatment?

Sterke peelings en intense laserbehandeling zijn niet geschikt in de zomer. Door intensieve huidbehandelingen wordt je huid gevoeliger voor de zon. Een Summer Treatment bestaat meestal uit een combinatiebehandeling van een milde peeling en microneedling. De behandelingen richten zich op:

 

Het beschermen van je huid

Door het toedienen van een flinke dosis anti-oxidanten  worden vrije radicalen onschadelijk gemaakt. Zo voorkom je huidveroudering zoals pigmentvlekken, rimpels en lijntjes.

Het hydrateren van je huid

Door de zon, maar ook door bijvoorbeeld airco, kan de huid snel droog en gedehydrateerd raken. Door het behandelen met hyaluronzuur is de huid beter gehydrateerd waardoor deze zachter aanvoelt en er voller en stralender uitziet. 

Het vernieuwen van de huid

Door de zon wordt onze huid dikker. Hierdoor kan de huid er dof en grauw uitzien. Daarnaast kan je sneller last krijgen van puistjes en andere onzuiverheden hierdoor. Door het vernieuwen van de huid ziet je huid er gezonder en frisser uit.

Summer Treatments

Behandelingen worden altijd afgestemd op je huid bij Huidkliniek Bilthoven. Een standaard behandeld bieden wij dus niet, alleen maar maatwerk. Hieronder staan een aantal voorbeelden van behandelingen die kunnen worden toegepast in de zomer  maar deze kunnen worden aangepast, als dat beter is voor jouw huid.

Anti-oxidanten Boost

De huid wordt behandeld met een pumpkin peel en microneedling, waarbij een hoge dosering

antioxidanten in de huid worden gebracht. De huid kan zich hierdoor veel beter beschermen tegen invloeden van buitenaf zoals luchtvervuiling en UV-straling van de zon. De huid komt in optimale conditie en voorkomt vroegtijdige huidveroudering. Je huid zal na behandeling fris ogen en een prachtige glow krijgen. 

Reset

Deze behandeling geeft een hydratatieboost aan de droge en gevoelige huid tijdens de zomer. Door een peeling met azelaine en gluconolactone wordt de huidbarriere versterkt. Met microneedling wordt een hoog gedoseerd hyaluronzuur in de huid gebracht waardoor de huid een enorme hydratatie boost krijgt. De huid zal na de behandeling prettiger aanvoelen en er gezonder en egaler uitzien. 

Reveal & Protect

Wanneer je gevoelig bent voor het ontwikkelen van pigment, zal de zomer een grote uitdaging zijn om het pigment stabiel te houden. Deze behandeling helpt mee pigment te verminderen en te stabiliseren gedurende de zomermaanden. Met een lactic peel en het in needelen van tranexamine met microneedling kunnen we de vorming van nieuw pigment tegen gaan en bestaande pigmentvlekken verminderen. 

Microneedling bij Huidkliniek Bilthoven

Producten

Bij Huidkliniek Bilthoven werken wij met producten van Dermaceutic en Renophase. Deze producten bevatten hoge, werkzame ingrediënten en zijn allemaal lucht- en lichtdicht verpakt om de kwaliteit van de producten optimaal te houden. Welke producten voor jou geschikt zijn is afhankelijk van je huidconditie. Zowel voor onze behandelingen als producten geldt dat we altijd een maatwerkplan maken. 

Producten die we (bijna) iedereen adviseren om in de zomer te gebruiken zijn:

  • Een zonbescherming met minimaal SPF30. Ben je buiten, smeer je dan elke 2 uur opnieuw in om optimale bescherming te behouden. 

  • Antioxidanten in de vorm van vitamine C en E.

  • Moisterizer om je huid goed gehydrateerd te houden.

  • Exfoliant om je huid te vernieuwen en opeenstapeling van dode huidcellen te voorkomen.

Sunblock-small.png

Jouw huid verdient een
professionele behandeling

Ga voor een persoonlijk behandelplan op maat van een ervaren en gediplomeerde huidtherapeut.

Gratis eerste consult!

bottom of page