top of page
Zoeken

Voorkom een droge huid in de winter
In de winter hebben we sneller last van een droge huid. Dit is vaak het gevolg van een lagere luchtvochtigheid. Daarnaast kan je huid ook sneller geïrriteerd raken door grotere temperatuurverschillen van binnen- en buitenshuis. Met deze tips houd je je huid goed gehydrateerd in de koude wintermaanden.


Smeren, smeren en smeren

Waar je je huid normaal misschien één keer per dag insmeert met een moisterizer, mag dat tijdens de wintermaanden wel wat vaker. Probeer in ieder geval 's ochtends en 's avonds de huid in te smeren met een moisterizer. Als je naar buiten gaat en het erg koud is, smeer dan nog een keer voor een extra beschermlaagje. Een beetje vaseline kan ook goed helpen om je huid te beschermen tegen de kou.


Huidverzorging onder de loep

In de wintermaanden kan je huid een vollere moisterizer gebruiken. Gebruik vooral ingrediënten die de huid goed hydrateren. Hierbij kan je denken aan hyaluronzuur, niacinamide en glycerine. Sommige ingrediënten drogen de huid juist uit. Probeer producten met alcohol en parfum te vermijden.


Luchtvochtigheid in huis

Doordat de verwarming vaker aan staat, wordt ook de luchtvochtigheid in huis lager. Probeer met een luchtbevochtiger of waterbakjes voor aan de verwarming de luchtvochtigheid in huis op peil te houden. Dit helpt mee om een droge huid te voorkomen.


Douche niet te warm

Persoonlijk houd ik in de wintermaanden van lang en warm douchen. Maar voor je huid is dit niet zo goed. Douche niet te lang en niet te heet. Je huid zal je dankbaar zijn hiervoor.


En wat als je nu toch last hebt schilfertjes en een trekkerige huid?

Help je huid met een exfoliant. Een exfoliant zorgt dat je huid sneller vernieuwd en je minder last hebt van schilfertjes. In de wintermaanden is vooral glycolzuur een goede exfoliant omdat dit ingrediënt naast het vernieuwen van je huid ook heel goed kan helpen vocht vast te houden.


Een skinbooster is een heel geschikte behandeling bij een droge huid. We brengen hydraterende stoffen in de huid door middel van microneedling. Hierbij worden microkanaaltjes in de huid gemaakt waardoor de hydraterende stoffen tot wel 80% beter worden opgenomen. Hydratatie ten top!6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page