top of page
Grove porien

Zijn op jouw huid grove poriën zichtbaar? Wij kunnen je helpen deze te verminderen. Er bestaan verschillende effectieve behandelingen. 

Grove poriën

Wat zijn grove poriën en hoe ontstaan ze?

Poriën zijn kleine openingen in de huid van zweet- of talgklieren die daaronder liggen. Ze heel nuttig want ze verspreiden talg over de huid waardoor onze huidbarrière in balans blijft en de huid soepel blijft. Soms is de talgproductie te hoog en kunnen poriën verstopt raken. Als die verstopping er langere tijd blijft zitten, rekt de wand van porie op en wordt deze meer zichtbaar op je huid en ontstaan grove poriën. 

Grove poriën ontstaan dus door een verhoogde productie van talg, maar kan ook  andere oorzaken hebben:

  • Schommelingen in de hormonen; dit zorgt voor een verhoogde talgproductie.

  • Onjuiste huidverzorging en/of make-up gebruik; hierdoor kunnen poriën verstopt raken.

  • Overmatige zonblootstelling; de dode huidcellen stapelen zich op en het talg kan niet goed uit de porie, waardoor deze verstopt. 

  • Leeftijd; door het ouder worden, wordt de huid slapper en kunnen poriën meer zichtbaar worden. 

  • Ongezonde leefstijl; hierdoor kan een disbalans ontstaan in de hormonen en kan er een verhoogde talgproductie ontstaan. 

Behandelmogelijkheden grove porien

Grove poriën willen we liever niet. Een porie die eenmaal verwijd is kan je niet meer terug brengen in zijn oude vorm maar we kunnen hem met de juiste behandelingen en producten wel minder zichtbaar maken. Voorkomen is natuurlijk nog beter. Tijdens een intakegesprek zullen we je hier ook alle adviezen over geven. Door middel van de volgende behandelingen kunnen we grove poriën weer minder zichtbaar maken:

 

(Medische) Peeling

Een peeling helpt met het vernieuwen van de huid waardoor dode huidcellen verwijderd worden. Doordat de bovenste huidlaag dunner wordt, kan het talg makkelijker uit de poriën komen en voorkom je verstoppingen. Er bestaan veel verschillende soorten peelings. Meestal kiezen we bij grove poriën voor een peeling die ook mee kan helpen om de talgproductie te remmen. Welke peeling het meest geschikt is, is afhankelijk van de conditie van de huid. Tijdens het intakegesprek bekijken we welke peeling(s) het meest geschikt is. 

Microneedling met de  Dermapen4

Microneedling is een huidbehandeling waarbij microkanaaltjes in de huid worden gemaakt. Hiermee wordt o.a. de collageenproductie, doorbloeding en huidvernieuwing gestimuleerd. Grove poriën kunnen we hiermee minder laten opvallen. 

Skinbooster

Bij een skinbooster wordt gebruikt gemaakt van microneedling. Tijdens deze behandeling worden actieve ingrediënten van hoge doseringen in de huid gebracht via de microkanaaltjes. Deze ingrediënten worden tot wel 80% beter opgenomen. Hierdoor kan de huid sneller laten vernieuwen en kunnen we ingrediënten gebruiken die de talgproductie remmen waardoor je grove poriën kan voorkomen en minder laten opvallen. 

Producten

Bij Huidkliniek Bilthoven werken wij met producten van Dermaceutic en Renophase. Deze producten bevatten hoge, werkzame ingrediënten en zijn allemaal lucht- en lichtdicht verpakt om de kwaliteit van de producten optimaal te houden. Welke producten voor jou geschikt zijn is afhankelijk van je huidconditie en de behandelingen die we gaan toepassen. Zowel voor onze behandelingen als producten geldt dat we altijd een maatwerkplan maken.

 

Om grove porien te behandelen, is het belangrijk om de huid dagelijks goed te reinigen en een exfoliant te gebruiken. Dit is een product die zorgt voor het vernieuwen van de huid waardoor ophoping van dode huidcellen voorkomen wordt. Dit kan o.a. door een product met salicylzuur of glycolzuur. Tijdens een gratis intakegesprek zullen we advies geven welke producten voor jouw huid het meest geschikt zijn.

Advanced Cleanser product Dermaceutic

Veelgestelde vragen

Jouw huid verdient een
professionele behandeling

Ga voor een persoonlijk behandelplan op maat van een ervaren en gediplomeerde huidtherapeut.

Gratis eerste consult!

bottom of page